Hyundai Motorsport aast op beide titels in 2021

De tweevoudig ‘FIA World Rally Championship’ kampioen bij de constructeurs, Hyundai, gaat ook het komende seizoen voor de algemene overwinning en wil zo een hattrick scoren. Maar niet alleen die titel bij de constructeurs is een doelstelling, ook de titel bij de rijders is welkom, iets waar een zekere Thierry Neuville of Ott Tänak, bijgestaan door Dani Sordo en Craig Breen, wederom voor zullen meestrijden.

Zoals geweten zijn Thierry Neuville en Ott Tänak de vaste rijders bij Hyundai Motorsport. Het nieuws dat Nicolas Gilsoul niet langer de co zou zijn van Thierry Neuville sloeg deze morgen in als een bom en het verhaal hierachter werd nog door geen van de betrokken partijen uitgebracht. Feit is dat Gilsoul wordt vervangen door een andere landgenoot, nl. Martijn Wydaeghe die de laatste jaren bijna altijd de nota’s las voor Guillaume de Mevius. Martin Järveoja blijft de co van Tänak.

Een derde Hyundai i20 Coupé WRC zal ook nu gedeeld worden door Dani Sordo en Craig Breen. Carlos del Barrio, de trouwe co van Sordo, zal tijdens de Monte-Carlo de nota’s nog lezen, maar zal tijdens latere events vervangen worden door Borja Rozada. Ook Craig Breen en Paul Nagle blijven elkaar trouw.

“Het recept voor 2021 blijft hetzelfde als anders, we moeten hard blijven werken zoals in de voorbije seizoenen en we moeten onze focus behouden,” aldus Andrea Adamo, teambaas bij Hyundai. “Onze aanpak moet precies dezelfde zijn als in de tweede helft van het vorige seizoen, telkens weer blijven vechten voor de overwinning en met het totaalpakket waar Hyundai Motorsport over beschikt moet dat lukken.”

Bij aanvang van het vorige seizoen zorgde onze landgenoot Thierry Neuville voor een perfecte start van het seizoen door Hyundai de overwinning te schenken in de Monte-Carlo en hij wil dat ongetwijfeld overdoen. “We gaan voor beide titels,” laat Neuville kort maar krachtig weten. “De titel bij de constructeurs is natuurlijk zeer belangrijk, maar voor mezelf wil ik er alles aan doen om dit jaar kampioen te worden bij de rijders. Ik ben er al een paar jaar op aan het jagen, het wordt stilletjes aan tijd nu dat ik op het einde van het seizoen de titel pak. Ik ben natuurlijk ook erg blij om te zien dat de Rally van Ieper nu definitief op de kalender staat. Het zal deugd doen om in België te kunnen rijden,” aldus Neuville.

Persbericht (bewerkt) en foto’s met dank aan Hyundai Motorsport.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws