De favoriete stoel van Nicolas Gilsoul is nog altijd die in een rallywagen

Na de gebeurtenissen van deze voormiddag, toen het nieuws min of meer bekend raakte dat Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul in 2021 niet meer in dezelfde wagen zouden zitten, was het een klein beetje wachten op een reactie van één der betrokken partijen. Via zijn pagina op facebook reageerde Nicolas Gilsoul zonet.

“Zoals jullie wellicht al hadden kunnen denken is mijn telefoon vandaag, sinds het nieuws deze morgen werd uitgebracht, praktisch nonstop blijven rinkelen. Het feit is dat Thierry en ik dit seizoen geen teamgenoten meer zullen zijn.

Waar moet ik beginnen? We hebben samen heel wat meegemaakt. We deelden unieke momenten zoals die eerste overwinning in Duitsland, vergeet ook de zege’s niet in Sardinië, in Zweden of in Argentinië, de Monte-Carlo … we genoten er telkens weer van. Maar er waren ook teleurstellingen, dat spreekt voor zich. Een foutje hier of daar, mechanische pech, … Je kan het het best samenvatten in één woord: emoties. Emoties die alleen WRC je kunnen brengen en dat is wat ik me van mijn periode met Thierry zal blijven herinneren.

Aan een relatie of samenwerking kan soms abrupt een einde komen, maar weet dat ik elke dag met enorm veel plezier mijn job, eigenlijk mijn passie, heb kunnen uitoefenen. Ik wil Thierry en Martijn dan ook het allerbeste voor het komende seizoen toewensen maar ook het ganse team bij Hyundai Motorsport. Ik wens jullie nog veel meer titels in het wereldkampioenschap dan dat er nu al zijn.

Aan iedere supporter of rallyliefhebber, bedankt voor al jullie leuke berichten. Weet dat dit geen vaarwel is maar enkel een … ‘au-revoir’. Wees er maar zeker van dat ik niet lang aan mijn bureau ga blijven zitten. Mijn favoriete stoel blijft immers dat rechterzitje in een rallywagen.”

De foto betreft een schermafdruk van de website van Nicolas Gilsoul.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws