Nostalgie met een serieus vleugje snelheid op Circuit Zolder

DTM Classic zet de legendes van weleer weer in de schijnwerpers en doet dit tijdens zes DTM-raceweekends van de populaire DTM. De wagens uit de jaren ’80 en 90 zorgen op die manier voor een revival want meerdere generaties hebben vroeger van deze bolides kunnen genieten.

Foto met dank aan DTM Classics (facebook) – 1985 Circuit Zolder

Herinner u de verschillende AMG-Mercedes C Klasse of de Audi V8 quattro, de Alfa Romeo 155 V6, de Opel Calibra V6 of de BMW M3, de Ford Sierra Cosworth, de Mercedes 190E Evo, de … en herinner u ook namen als Klaus Ludwig, Kurt Thiim of Volker Strycek, … zij zullen laten zien dat ze nog niet veel van hun rijkunsten verloren hebben.

Foto met dank aan DTM Classics (facebook) – 1991 Frank Biela

Naast de DTM zelf en de DTM Trophy zullen ook de kwalificatie en de twee races van 30 minuten van de Touring Car Legend live uitgezonden worden op DTM Grid.

Kalender DTM Classic 2021

02-04 juliNorisringDuitsland
23-25 juliDEKRA Lausitzring (GP Circuit)Duitsland
06-08 augustusCircuit ZolderBelgië
20-20 augustusNürburgringDuitsland
17-19 septemberAssenNederland
01-03 oktoberHockenheimDuitsland

Bron: persbericht DTM – foto’s met dank aan DTM en DTM Classics (facebook).

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws