De Belgen in de Monte-Carlo

Naast Thierry Neuvile en Martijn Wydaeghe, goed voor een 4de plaats in het tussenklassement, hebben er nog enkele Belgen vandaag hun eerste meters gereden in de Rallye Monte-Carlo.

Renaud Jamoul, samen met de Fransman Adrian Formaux in een Ford Fiesta, finishte knap in de 2de snelheidsrit, met een 8e plaats als mooi resultaat. Dat zorgde ervoor dat zij het donderdaggedeelte konden afsluiten binnen de top 10, als negende.

Kevin Abbring en Pieter Tsjoen reden heel regelmatige tijden met hun Volkswagen Polo Gti (18e en 19e tijd) en staan voorlopig op een 18e plaats.

Cedric De Cecco (Skoda) en Davy Vanneste (Citroën) namen ook een goede start en nestelen zich voorlopig binnen de top-25.

Cédric Cherain startte ook voortreffelijk met een 17e tijd op de eerste snelheidsrit, maar in de tweede klassmentsproef verloor de Waalse Skoda-rijder veel tijd door een lekke band, en tuimelde flink naar beneden in de rangschikking.

De duo’s Verlinde-Claerhout en Van Parijs-Heyndrickx, beiden met Renault Clio RSR uit de PTR-stal, konden slechts één kp rijden door een sortie op de tweede rit. Zij stonden na de openingsproef respectievelijk op een 44e en een 59e plaats.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws