Foutje van Neuville, Ogier goed wakker.

Ochtenstond geeft goud in de mond, dacht de Fransman Sébastien Ogier. Nadat hij gisteren de dag afsloot met een vijfde plaats na twee klassementsproeven, kon hij in de eerste etappe deze morgen toch opklimmen naar een voorlopig eerste plaats. Een goede berekening van Ogier? Zo kunnen we het misschien wel zien, want zowat alle deelnemers waren verrast door de wegconditie op bepaalde plaatsen.

Opnieuw is gebleken dat bandenkeuze in de Monte-Carlo niet altijd evident is. Ook onze landgenoot Thierry Neuville liet zich hierdoor mispakken op de derde klassementsproef, die vooral veel ijs op de baan met zich meebracht. De klassementsproeven die volgden hadden een droge wegconditie.

Foto met dank aan Toyota GAZOO Racing WRC, facebook.

Toyota heeft voor de bandenkeuze gegokt op goed geluk, en dit bleek zeker geen verkeerde keuze te zijn. Elfyn Evans volgt op zijn teamgenoot Ogier met een verschil van 11,3 seconden. Maar ook de jongeman Kalle Rovanperä stelt niet teleur, zelfs een straftijd van 10 seconden door een te lange bandenwissel brengt hem niet van de wijs. Al moet hij na de vijfde klassementsproef Ott Tänak laten voorgaan. Het verschil tussen Tänak en Rovanperä bedraagt maar 3,4 seconden.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport.

Ook op de vijfde proef blijft de bandenkeuze parten spelen bij Thierry Neuville. Een foutje op het einde van de proef zorgt er eveneens voor dat hij zo’n 28 seconden verliest. Zo parkeert Neuville zich voorlopig op een vijfde plaats, net voor zijn teamgenoot Dani Sordo, die eveneens door verkeerde bandenkeuze mee in de klappen deelt.

Rond de middag start de tweede lus voor vandaag. Met opnieuw twee klassementsproeven voor de boeg kan het nog alle kanten op voor de rijders.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws