Portimão vervangt Sebring als seizoensopener FIA WEC in 2021

Het Algarve International Circuit in Portimão, Portugal, vervangt de 1000 mijl van Sebring als seizoensopener voor het FIA World Endurance Championship van dit jaar. Ronde 1 van FIA WEC Seizoen 9, de 8 Uren van Portimão, vindt plaats van 2-4 april 2021. Door de snelle evolutie van het coronavirus, alsook door diverse wijzigende richtlijnen van regeringen in verschillende landen, waaronder reisbeperkingen, wilde het WEC geen onnodige risico’s nemen.

“Helaas blijft de COVID-19 pandemie wereldwijd voor problemen zorgen en de beslissing om Sebring te annuleren en te vervangen door een race in Portimão is genomen na overleg met de FIA, IMSA en het management op Sebring”, aldus Pierre Fillon, voorzitter van de Automobile Club de l’Ouest.

Het Algarve International Circuit, gelegen in het zuiden van Portugal, zal van 30 tot 31 maart ook gastheer zijn voor de Proloog, de officiële pre-season test van het WEC. Portimão, dat in 2008 werd gebouwd, is sinds 2017 gastheer van een ronde van de European Le Mans Series [ELMS] en biedt een mix van snelle en langzame bochten, evenals dramatische hellingwisselingen.

Richard Mille, voorzitter van de FIA Endurance Commissie: “Hoewel kalenderwijzigingen zeker niet ideaal zijn, begrepen we bij het ingaan van 2021 allemaal dat ze op een bepaald moment in de loop van het seizoen kunnen voorkomen. Om vele redenen is 2021 een belangrijk jaar voor de endurance-racerij en de prioriteit is om niet alleen dit seizoen, maar ook de toekomst op langere termijn van het FIA World Endurance Championship veilig te stellen, met de beste belangen van alle betrokken partijen in het achterhoofd. Ik kijk uit naar het begin van het seizoen in april en ik hoop dat 2021 een goed jaar wordt voor de sport.”

Het is de bedoeling van de promotor en de organisatoren om de rest van de kalender ongewijzigd te laten, met Spa-Francorchamps als gastheer voor de tweede ronde begin mei, gevolgd door de 24 Uur van Le Mans in juni. Monza is in juli gastheer van de eerste WEC-race, terwijl het kampioenschap in september terugkeert naar Fuji in Japan. WEC seizoen 9 wordt afgesloten in Bahrein in november.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws