Evans neemt de teugels in handen, Neuville tankt zelfvertrouwen.

Na een moeilijk begin deze morgen, werden de kaarten opnieuw geschud tijdens de tweede ronde. Sébastien Ogier ging even rond op de zesde proef en moest dit bekopen met een lekke band. Maar ook teamgenoot Kalle Rovanperä ging even van de baan, zonder veel erg maar hij verloor hierdoor een pak tijd. Wie hiervan aardig profiteerde was Elfyn Evans, hij sluit deze dag af met een voorlopige leidersplaats in de Monte-Carlo.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport

De regen- en ijsplekken zorgden voor zeer moeilijke situaties op de zesde klassementsproef. Ook Ott Tänak vond maar moeilijk zijn grip, maar zelfs met de lekke band van Ogier blijf de Est op een mooie derde plaats staan. Thierry Neuville heeft van de service maximaal gebruik gemaakt om enkele aanpassingen door te voeren, maar door de verloren tijd van deze morgen, zal het moeilijk worden om de kloof nog te dichten. Neuville werd op de laatste proef nog voorbij gestoken door Rovanperä, die na zijn kleine sortie op de vorige proef snel terugkrabbelt. Ook Dani Sordo liet opnieuw van zich horen tijden de laatste twee proeven, maar ook hij heeft een serieus gat te dichten.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport

Takamoto Katsuta reed vandaag ook een zeer sterke wedstrijd, met een uitblinker op de laatste proef waar hij Thierry Neuville nog net voorbij sprong. De Japanner brengt zijn Toyota Yaris WRC op een mooie achtste plaats. Alleen Andreas Mikkelsen doet het net iets beter. Met een voorlopig zevende plaats op zijn naam kan hij zich ook voorlopig leider in de WRC 2 klasse noemen. De top tien voor vandaag werd afgesloten door Adrien Fourmaux en Gus Greensmith.

Foto met dank aan Toyota Gazoo Racing WRC

Morgen staan er opnieuw twee rondes op het programma, maar die beperken zich tot drie klassementsproeven.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws