Belgen houden stand in Monte-Carlo

Thierry Neuville tankt opnieuw wat vertrouwen bij na een zeer moeilijke ochtendetappe. Maar zoals geweten is Neuville niet de enige Belg die dit weekend present is in de Rallye Monte-Carlo.

Copiloot Renaud Jamoul, die samen met Adrian Fourmax present staan in WRC 2, blijven ook na vandaag binnen die top 10. In de WRC 2 klasse moeten ze enkel Andreas Mikkelsen laten voorbij gaan. Fourmaux vertelt:” We probeerden te pushen vandaag maar Mikkelsen was heel snel. Morgen zou er sneeuw liggen wat ervoor zorgt dat het heel andere proeven kunnen zijn”.

Het eerst volgende Belgische duo die we in de ranglijst zien staan, zijn Cédric De Cecco en zijn copiloot Jérôme Humblet. De Cecco vinden we terug op een 20ste plaats in het algemeen klassement en vijfde in de WRC 3 klasse. Pieter Tsjoen navigeert de Nederlander Kevin Abbring, die wat tijd verloor op de zesde klassementsproef. Zij stranden op een voorlopig 23ste plaats algemeen.

Ook Davy Vanneste neemt deel in de WRC 3 klasse, dit met zijn Citroën C3 rally 2. Hij tekent voorlopig voor een zesde plaats in die klasse en 26ste in het algemene klassementslijst.

Foto met dank aan Reynaud Guillaume

In de klasse van Rally5 is het Timothy Van Parijs die samen met zijn copiloot Kurt Heyndrickx de toon zet. Maar ook Benoit Verlinde volgt hen op de voet samen met zijn copiloot Jochen Claerhout. Verlinde wilde deze morgen geen risico’s nemen wegens de slechte wegcondities. In het algemeen klassement zien we de twee duo’s op een 40ste en 45ste plaats staan. Beide teams besturen de Renault Clio RSR Rally5 van Pieter Tsjoen Racing.

Foto met dank aan Quentin Ribaud

Ook Cédric Cherain zien we nog steeds in beeld na heel wat tegenslag. Tijdens de voormiddag ondervond de Waal problemen met de stuurbekrachtiging, waardoor hij een verhoogde berm raakte. Hierdoor werd de schokdemper geraakt, en moesten twee wielen worden vervangen. Door het te laat inklokken kreeg Cherain ook nog eens 30 seconden straftijd aan zijn been. Hij parkeert zijn Skoda Fabia R5 voorlopig op een 42ste plaats algemeen en een 11de plaats in de WRC 3 klasse.

Foto Fourmaux-Jamoul met dank aan Facebook Fourmaux (foto Sophie Graillon).

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws