Monte-Carlo, enkele reacties

Ott Tänak: “Het belangrijkste is dat we hier zijn. Het is een veeleisende dag geweest en elk uur waren de omstandigheden aan het veranderen. Het is pas vrijdag en er zijn nog twee dagen te gaan, dus het is veel te vroeg om ons op onze positie te concentreren. Het ging duidelijk niet vandaag. We zijn oké op de bergopwaartse wegen, maar tijdens de afdalingen missen we veel en er is een grote uitdaging voor de ingenieurs om erachter te komen wat er aan de hand is.”

Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Elfyn Evans: “Seb heeft een fantastische dag gehad, het is jammer dat hij die lekke band heeft gekregen. Ik denk dat het verhaal een beetje anders zou zijn als hij dat niet had gehad. Ik weet waar ik tijd verlies en hopelijk kunnen we wat veranderingen aanbrengen en in een betere doen zijn morgen. We weten dat het een klein voordeel is om als eerste op de weg te komen, maar om eerlijk te zijn, tegen Seb zijn het geen 16 seconden! Hij heeft vandaag erg goed gereden en hij is moeilijk bij te houden, maar we hebben een klus te klaren morgen en we hebben een groot gevecht dat gaande is. Het lijkt erop dat er vanavond sneeuw kan vallen, dus het zal zeker niet gemakkelijk worden.”

Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Sébastien Ogier: “Vanmiddag ging zoals verwacht met veel meer modderige en slechtere omstandigheden vergeleken met de eerste passage. Het was nog steeds leuk om met de winterbanden te rijden. Het grote probleem voor ons was natuurlijk de lekke band die ons veel tijd kostte, maar ik denk dat we vandaag ons best hebben gedaan. Ik kwam hier om deze rally te winnen en ik ga er alles aan doen om dat mogelijk te maken.”

Foto’s: Jaanus Ree Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws