Sébastien Ogier neemt de leiding

Proef negen La Bréole – Selonnet, verraderlijke stukken met ijs in combinatie met het rijden in het donker maakten van deze proef een helse uitdaging. Sébastien Ogier liet het niet aan zijn hart komen en ging vol in de aanval, resultaat: een snelste tijd 17.8s sneller dan Elfyn Evans. Deze laatste was niet tevreden over zijn rijstijl, te voorzichtig blijkbaar.

Dani Sordo kwam als derde over de streep met een verlies van 19.2s ten opzichte van de Fransman. Thierry Neuville verloor 42.2s op het einde van de proef, het even rechtdoor gaan tijdens de proef hielp hem uiteraard niet. Zijn teamgenoot Ott Tänak verging het nog slechter, een lekke band deed de Est 1min20.2 verliezen.

Ogier aan de leiding dus voor zijn teamgenoot Evans, verschil tussen beide heren 10.4s. Derde plaats is nu in handen van Kalle Rovanperä. Thierry Neuville plaats vier en Ott Tänak plaats vijf.

Voorlopige stand

Foto: Jaanus Ree Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws