Proef 10, de eerste voor Neuville – Wydaeghe

De Hyundai van onze landgenoten vloog over de tiende proef met een knaltijd tot gevolg, 42.2s sneller dan leider Sébastien Ogier. De reactie van de Fransman aan de finish: “Ik had absoluut geen grip. Ik hoop dat het verlies op Elfyn meevalt.”

Maar Evans had evenzeer moeite om grip te vinden, verlies van 46.1s ten opzichte van Neuville. Ott Tänak moest meerdere keren stoppen op de proef met problemen. Knappe tweede tijd voor Loubet die als eerste de baan op ging, 12s verlies ten opzichte van Neuville. Het lijkt erop dat de vroege starters optimaal gebruik konden maken van de sneeuwbanden.

Het wordt spannend voor de podiumplaatsen, zoveel is duidelijk. Ogier blijft aan de leiding met een voorsprong van 14.3s op Evans. Rovanperä blijft op plaats drie met een achterstand van 50.3s maar slechts een voorsprong van 1.4s op Neuville.

Voorlopige stand

Foto: Jaanus Ree Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws