Toyota behoudt volledig podium

Sébastien Ogier toonde deze morgen op de eerste proef zijn kunnen door een kanontijd te laten optekenen. Het was uitkijken hoe de tijden zouden zijn tijdens de tweede passage van La Bréole – Selonnet, kon de Fransman zijn voorsprong groter maken?

Dat kon de Toyota rijder niet op zijn naaste belager Elfyn Evans, het was de Brit die de snelste tijd reed op de 18.31 km lange proef. De strijd voor de overwinning is nog lang niet voorbij met nog vier proeven te gaan morgen.

We hoopten met zijn allen dat Thierry Neuville de dag ging afsluiten op het podium, onze landgenoot nam echter geen risico’s en reed een strak tempo zonder echt aan te vallen. Kalle Rovanperä reed een derde tijd en behoudt op deze manier zijn derde plaats in het algemene klassement, 7s voor op Neuville.

In de top vijf zien we verder de Spanjaard Dani Sordo die helemaal niet tevreden was aan de finish van de laatste proef. Zijn achterstand op de leider bedraagt 2min11.3.

Voorlopig klassement

Foto: Toyota Gazoo Racing Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws