Monte-Carlo, alle Belgen aan de finish

Een aantal Belgische teams maakten de verplaatsing richting onze Zuiderburen om deel te nemen aan de Rallye Monte-Carlo, voor sommigen de uitdaging van hun leven op het vlak van autosport. En ze deden het super!

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe reden samen naar een podiumplaats in de koninginneklasse, een goed resultaat gezien de twee voor het eerst een team vormen.

Adrien Fourmaux en zijn Belgische co Renaud Jamoul eindigden knap tweede in het WRC2. De winnaar in hun klasse, de Noor Andreas Mikkelsen, was een maatje te sterk tijdens de Monte en had op het einde een voorsprong van 1:52.2, al was de lekke band op de Ford van Fourmaux een mee bepalende factor van dit verschil.

Drie Belgische teams in de top tien van het WRC3, waarvan twee zelfs in de top zes. Cédric De Cecco en Jérôme Humblet keren terug naar huis met een vijfde plaats in het WRC3 en een 21ste plaats in het algemene klassement. Davy Vanneste en Kris D’alleine eindigden mooi zesde in hun klasse met een 23ste plaats algemeen tot gevolg.

Cédric Cherain en Stéphane Prevot moesten vrede nemen met de negende plaats in het WRC3 na hier en daar wat tijdsverlies. In het algemene klassement vinden we hen terug op een 29ste stek.

Pieter Tsjoen Racing kan terugblikken op een superweekend met om te beginnen een knappe 20ste plaats voor Kevin Abbring en Pieter Tsjoen himself. De andere twee nieuwe wagens binnen het team werden ingezet voor Tim Van Parijs – Kurt Heyndrickx en Benoit Verlinde – Jochen Claerhout, en wat een resultaat reden deze heren!

Tim Van Parijs won de RC5 klasse in de Renault Clio RSR Rally5, terwijl zijn teamgenoot Benoit Verlinde de tweede plaats op zijn naam schreef. Het verschil tussen beide heren, 1:12.

Proficiat aan al onze landgenoten om deze aartsmoeilijke wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Foto: Jaanus Ree Red Bull Content Pool
Foto: FB Benoit Verlinde

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws