Standbeeld voor Ogier, Neuville pakt brons

Sébastien Ogier mag zich nu de recordhouder van de Rallye Monte-Carlo noemen want voor de achtste keer heeft de Fransman samen met zijn co Julien Ingrassia de overwinning gepakt. Voor hun allereerste overwinning, in een Peugeot 207 S200, dienen we terug te keren naar 2009. Sterker nog, de acht overwinningen werden behaald met verschillende wagens: 1 x Peugeot, 3 x Volkswagen, 2 x Ford, 1 x Citroën en nu dus met de Toyota! Wie weet prijkt er binnenkort in het centrum van Gap een standbeeld van Ogier.

We kunnen de wedstrijd van dit jaar omschrijven als een echte Monte-Carlo met heel verraderlijke proeven. Sneeuw en ijs zorgden traditioneel voor grote verschillen. Teemu Suninen weet er alles van, de Fin ging al tijdens de eerste proef hard van de baan en zijn wedstrijd was meteen over, de Ford was te zwaar beschadigd. Ook voor Ott Tänak was het niet meteen een topweekend, de Est werd uit de wedstrijd gezet op zaterdag na twee lekke banden terwijl hij maar één reserve bijhad. Hij reed op de velg naar de service wat volgens het reglement verboden is.

Een sterke start van het seizoen voor Toyota en ook meteen de eerste 1-2 van 2021: Ogier en Evans. We mogen hierbij ook de prestatie van Kalle Rovanperä niet uit het oog verliezen, een vierde plaats algemeen en lange tijd in strijd voor het podium, maar een lekke band gooide echter roet in het eten van het Finse toptalent.

Photographer: Romain Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Hyundai verloor al snel één van zijn pionnen maar Thierry Neuville en Dani Sordo deden wat van hen verwacht werd, nl. uitrijden en punten pakken voor het kampioenschap bij de constructeurs. Martijn Wydaeghe heeft zijn start naast Thierry Neuville dus niet gemist. Hij mag bij zijn eerste wedstrijd, en wat voor een, meteen mee het podium op.

Bij Ford kan men niet tevreden zijn met het resultaat. Gus Greensmith had niet meteen een goed gevoel in de wagen en ook zijn vertrouwen kreeg een deuk. De Ford-rijder moest zelfs de duimen leggen voor Andreas Mikkelsen in de Skoda Fabia Rally2.

Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

De Noor liet trouwens dit weekend opnieuw zijn kunnen zien aan het stuur van de Skoda, de tegenstand werd overklast. De enige die nog wat weerstand bood was Adrien Fourmaux bijgestaan door zijn co Renaud Jamoul in de M-Sport Ford Fiesta Mk II, maar ook hier speelde een lekke band niet in het voordeel van laatsgenoemden.

Uitslag

Foto: Hyundai Motorsport Media (Romain Thuillier)
Foto: Toyota Gazoo Racing Media
Foto: Jaanus Ree Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws