DTM test eerst nog op Hockenheim en de Lausitzring

De eerste race in het nieuwe format van de DTM zal plaatsvinden op het Italiaanse circuit van Monza en dit in het derde weekend van juni, nl. van 18 tot en met 20 juni, maar voor we naar Italië afzakken zal er eerst nog getest worden.

Een eerst test zal gehouden worden op de Hockenheimring op 7 en 8 april, een maand later zal de finetuning doorgaan op de Lausitzring en dit van 4 tot en met 6 mei.

Monza geeft dus de aftrap van het kampioenschap dat acht races kent, waaronder ook eentje op Circuit Zolder. Met de latere start van het kampioenschap hoopt de organisatie op betere cijfers inzake Covid-19 wat hopelijk de kans vergroot dat het publiek weer welkom is.

Tijdens het testdagen op de Lausitzring zal op vrijdag 7 mei ook de nieuwe BMW M2 Cup officieel en voor het eerst op circuit testen. Zowel dit jaar als in 2022 zal de BMW M2 Cup deel uitmaken van het DTM.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws