Ticketverkoop DTM 2021 gaat van start

Voor het DTM-seizoen 2021, dat van start gaat op Monza in Italië op 18-20 juni 2021, is de organisatie ITR begonnen met de kaartverkoop. Vanaf nu zijn tickets voor zes van de acht evenementen verkrijgbaar via de online shop en de ticket hotline. Fans kunnen dus tickets kopen. De organisatie gaat er daarbij vanuit dat er tijdens de raceweekends opnieuw publiek aanwezig mag zijn. Fans uit België kunnen dus tickets kopen voor het raceweekend van 6 tot 8 augustus op circuit van Zolder.

Naast de DTM kunnen de fans zich verheugen op een aantrekkelijke mix van andere raceseries in het supportpakket. Voor het seizoen 2021 worden de tickets voor zitplaatsen gepersonaliseerd en contactloos uitgedeeld, hetzij om thuis af te drukken of mobiel op de smartphone (iOS en Android). Het ITR hoopt tijdens alle evenementen zoveel mogelijk toeschouwers te mogen verwelkomen, maar is net als vorig jaar ook voorbereid op beperkingen met een beperkt aantal toeschouwers in overleg met de autoriteiten.

Afwisseling tijdens de raceweekends is gegarandeerd: alle uitgelichte raceseries hebben elk twee races per weekend, waarbij de DTM traditioneel in het middelpunt staat. Hier staan meerdere merken op de startgrid, waaronder Audi, BMW, McLaren, Mercedes en Ferrari.

Nieuw is de BMW M2 Cup. Reeds gevestigd als junior raceserie is de DTM Trophy voor op productie gebaseerde GT racewagens. Deze zal tijdens zeven ronden aanwezig zijn, de BMW M2 Cup zal zes ronden tellen. Bovendien zullen in de loop van het jaar ook de Porsche Carrera Cup Benelux met drie evenementen en de Porsche Carrera Cup Deutschland met één evenement tijdens de raceweekends aanwezig zijn. Met de nieuwe, 510 pk sterke 911 GT3 Cup behoudt de Porsche Carrera Cup zijn reputatie als ‘s werelds snelste eenmotorige serie.

“Wij als organisatoren zijn er erg trots op dat we voor het seizoen 2021 een innovatief en gevarieerd evenementenconcept hebben gerealiseerd. Natuurlijk staan de fans daarin zeer centraal en wij verheugen ons erop om, zodra de situatie het toelaat, eindelijk autosportliefhebbers uit heel Europa tijdens onze evenementen te mogen verwelkomen”, aldus Frederic Elsner, directeur evenement bij de DTM-organisatie ITR.

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws