Nyck de Vries tweemaal de snelste tijdens de vrije trainingen

Gisterenavond was er de eerste vrije training van de eerste ePrix in Saoedi-Arabië in de Formule E en deze middag was er al tweede. Telkens was de Nederlander Nyck de Vries (Mercedes-Benz EQ Formula E Team) de snelste.

De Vries reed tijdens de eerste vrije training een rondje in 1:08.693. Daarmee was hij bijna zes tienden sneller dan de Duitser André Lotterer (TAG Heuer Porsche Formula E Team). De Vries zette die tijd neer met nog zo’n vijf minuten te gaan. “Het is geweldig om zo aan het seizoen te beginnen”, zegt de Vries. “Dit is natuurlijk nog maar het begin. Het weekend is nog lang en hopelijk blijven we dit niveau halen.”

Dat niveau haalde de Nederlander ook tijdens de tweede vrije training. Hij was zelfs meer dan een tiende sneller dan gisterenavond: 1:08.583. Ook Lotterer was sneller, maar dat was niet voldoende om opnieuw de op een na snelste te zijn deze middag. Het was de Belg en ploegmaat van de Vries Stoffel Vandoorne die tweedes was. De snelste ronde van Vandoorne was bijna twee tienden trager dan die van de Vries.

De tweede vrije training werd tweemaal opgeschrikt door een crash. Na zo’n 12 minuten ging de Zwitser Nico Müller (Dragon/Penske Autosport) uit de bocht. Een rode vlag was het gevolg. “Ik weet niet zo goed wat er gebeurde”, zegt Müller. “Mogelijk was ik iets te optimistisch en wou ik te veel snelle rondes na elkaar rijden waardoor de banden te heet werden en ik de controle verloor.”

Zeven minuten later mochten de coureurs opnieuw het circuit op. Met nog ongeveer een minuut te gaan, crashte Robin Frijns (Envision Virgin Racing). Opnieuw een rode vlag en zo eindigde de tweede vrije training zo’n minuut vroeger.

Deze namiddag zijn al de kwalificaties voor de eerste race deze avond. Dan zullen we zien of de Vries de goede lijn kan doortrekken.

(Foto met dank aan Fia Formule E)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws