Ott Tänak geeft les in Lapland

De eerste twee proeven zitten erop en de Est Ott Tänak nam meteen de leiding in handen na twee snelste tijden. De tweede plaats is in handen van zijn teamgenoot Craig Breen, de Ier moest 16.2s toegeven op de leider na de dubbele passage op de proef van Sarriojärvi. De Hyundai piloot heeft 4.2s bonus op de Fin Kalle Rovanperä, de eerste Toyota rijder in het klassement.

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe staan knap vierde op 29.8s, Neuville was tevreden en gaf aan dat de communicatie in de wagen nog niet altijd optimaal is. Oliver Solberg toonde tijdens de tweede passage dat hij een snelle leerling is, een vierde tijd in deze uitdagende omstandigheden is echt wel een heel knappe prestatie. Sébastien Ogier moet als opener vrede nemen met plaats negen op 49.8s.

Noteren we nog een lekke band voor Loubet tijdens de tweede proef. (STAND)

Foto: Hyundai Motorsport Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws