De eerste lus zit erop

Drie proeven werden verreden deze morgen over de besneeuwde wegen in de omgeving van Rovaniemi, de woonplaats van de kerstman. Een goeie 72 kilometer zorgden voor volgende resultaten:

Proef 3: Ott Tänak was het best wakker en kon zijn reeks snelste proeven meteen verder zetten. Hij was op de proef van Mustalampi 1s sneller dan Thierry Neuville en 4.6s sneller dan Oliver Solberg. Drie Hyundai wagens aan de top tijdens deze proef met vooral een opvallende prestatie van de jonge Solberg. Lorenzo Bertelli moest opgeven na contact met een sneeuwmuur waardoor hij kwam vast te zitten.

Proef 4: Omgekeerde wereld op deze proef, de drie snelste wagens zijn hier Toyota’s. Snelste man was hier Elfyn Evans met een voorsprong van 1.2s op Kalle Rovanperä en 1.9s op Sébastien Ogier. Ott Tänak kreeg tijdens deze proef een serieuze waarschuwing na contact met een sneeuwmuur en verloor 6.1s.

Proef 5: Snelste tijd opnieuw voor Ott Tänak, dit keer slechts 0.1s sneller dan Elfyn Evans. Sébastien Ogier moest 1.1s toegeven op de Est maar is bezig aan een remonte in het klassement. Thierry Neuville blijft problemen hebben met de communicatie in de wagen en moest vrede nemen met een zesde tijd.

Het klassement: Ott Tänak blijft voorlopig comfortabel aan de leiding met een voorsprong van 23.6s op Kalle Rovanperä en 28.9s op Craig Breen. Thierry Neuville behoudt zijn vierde plaats maar ziet wel Elfyn Evans naderen tot op 2.6s. Oliver Solberg zien we terug op plaats zes bij zijn debuut in een heuse WRC wagen.

Stand

Foto: Hyundai Motorsport Media
Foto: Toyota Gazoo WRT Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws