Robin Frijns snelste tijdens derde vrije training

Na de drukke dag gisteren moeten de Formule E-rijders vandaag weer vol aan de bak. Deze middag stond al de derde vrije training op het circuit van Diriyah (Saoedi-Arabië) op het programma. De teams kunnen gewoon voortbouwen op de informatie van de voorbije dagen en ze zijn het circuit meer gewoon.

De coureurs reden dan ook snellere rondetijden. Maar liefst tien rijders gingen onder een tijd van 1:08. De Nederlander Robin Frijns (Envision Virgin Racing) zette de snelste rondetijd neer: 1:07.294. Frijns was meer dan een tiende sneller dan WK-leider Nyck de Vries (Mercedes-Benz EQ Formula E Team). Voor Frijns is dat een opsteker, want gisteren crashte hij op het einde van de tweede vrije training en zijn wagen geraakte niet op tijd klaar om mee te doen aan de kwalificaties. Het gevolg: starten vanuit de laatste positie en geen WK-punten.

“Gisteren was niet zo’n goede dag,” zegt Sylvain Filippi, managing director bij Envision Virgin Racing, “maar het is een nieuwe wagen en we moeten die nog beter leren kennen. We testen niet zo veel, maar ik heb het vertrouwen dat het team alles in orde krijgt.”

Ook Stoffel Vandoorne (Mercedes) ging ruim onder 1:08. Hij zette de zevende tijd neer (1:07.562). Straks in de kwalificaties denkt Vandoorne de pole te pakken. Of hij denkt toch al meer kans te maken. Hij is ingedeeld in de tweede groep, wat gunstiger is dan gisteren. Toen zat hij in de nadelige eerste groep.

De derde vrije training werd stilgelegd na een rode vlag. André Lotterer (TAG Heuer Porsche Formula E Team) raakte de muur en er lagen een aantal brokstukken op het circuit. Voor Lotterer is het nu een race tegen de tijd, want anderhalf uur na het einde van de derde vrije training zijn er al de kwalificaties. Vanavond volgt al de eigenlijke race van de tweede ePrix van het Formule E-seizoen.

(Foto met dank aan Fia Formula E)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws