Robin Frijns pakt de pole na onthoofde kwalificaties

In de kwalificaties konden maar 19 van de 24 Formule E-rijders in actie komen. De wagen van de Duitser André Lotterer (TAG Heuer Porsche Formula E Team) kon niet op tijd hersteld worden en na de derde vrije training was er nog een zwaar ongeval. Verschillende rijders simuleerden om beurt de start, maar bij de Zwitser Edoardo Mortara ging het fout. Hij ging rechtdoor in de eerste bocht en ging met hoge snelheid tegen de muur. Mortara moest voor verder onderzoek naar het ziekenhuis. Zijn team laat ondertussen al weten dat het goed gaat met hem en dat hij kan praten.

De FIA wou verder geen risico nemen en verboden Mortara’s ploegmaat bij ROKiT Venturi Racing, de Fransman Norman Nato, om tijdens de kwalificaties in actie te komen. Ze willen de crash verder onderzoeken. Ook WK-leider Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne van Mercedes-Benz EQ Formula E Team mochten niet in actie komen. Venturi Racing en Mercedes gebruiken dezelfde aandrijflijn. Dus wou de FIA ook met de Vries en Vandoorne geen risico nemen.

Dus deden maar 19 coureurs mee aan de kwalificaties. Robin Frijns (Envision Virgin Racing) trok de goede lijn van enkele uren eerder gewoon door en was met een tijd van 1:07.810 de snelste in de groepsfase van de kwalificaties. Ook in de daaropvolgende Super Pole zette hij de snelste rondetijd neer: 1:07.889. Dat is bijna drie tienden sneller dan de Braziliaan Sérgio Sette Câmara (Dragon/Penske Autosport). Straks vertrekt Frijns vanuit de polepositie aan de tweede ePrix van het Formule E-seizoen.

(Foto met dank aan FIA Formule E)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws