Van Loon Racing zevende in de met een zware crash geteisterde Sharqiya Baja

De tweede dag van de Sharqiya Baja is er een met veel kilometers. Om vijf uur vertrekken Erik van Loon en Sébastien Delaunay uit het servicepark om twee stages te rijden. Van Loon wordt vierde doordat er tijd verloren wordt om de proef te openen, maar Van Loon is blij om aan de finish te zijn en de eerste WK-punten te scoren.

“Het was een speciale dag,” vertelt Van Loon. “We waren al vroeg weg en kregen toen twee proeven voor onze kiezen. We zijn als allereerste gestart, nog voor de motoren. Dan liggen er geen sporen en weet je dat je tijd verliest. In het begin waren er problemen met de GPS waardoor we meer tijd hebben verloren. De Toyota was fantastisch, gaf geen krimp en dat scheelt veel, Sébastien heeft het prima gedaan en we zijn aan de finish.”

De tweede proef was een korte versie van de eerste. “Daar hebben we de eerste 138 kilometer van gereden, maar het was nog steeds moeilijk. De wind kwam opzetten waardoor je nauwelijks diepte ziet en je echt moet opletten. Finishen was belangrijker dan winnen, zeker na de zware crash van Yazeed in het eerste deel. Hopelijk is alles goed met ze. Daarom hebben we besloten om geen extra risico’s te nemen en ons te concentreren op het leren en het finishen.”

Van Loon eindigde uiteindelijk als zevende. Dat is op ruim een uur van winnaars Yasir Seaidan en Alexey Kuzmich die met een Mini Cooper reden. Oorspronkelijk stonden Van Loon en Delaunay vierde, maar ze kregen nog een tijdstraf van dertig minuten. Yazeed Al Rajhi en Michael Orr, die ook in een Toyota zaten, crashten zwaar na 82 km. Op dat moment waren ze de snelsten. Beiden werden overgebracht naar het ziekenhuis met pijn in de rug.

De volgende rally voor Van Loon en Delaunay is de Baja van Jordanië van 18 tot en met 20 maart.

(Persbericht en foto met dank aan Van Loon Racing)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws