Rallye de Wallonie: eind april of begin oktober?

In principe zou het ‘Belgian Rally Championship 2021’ beginnen met de 37ste editie van de ‘Rallye de Wallonie’ op 30 april, 01 en 02 mei. Helaas hebben we nog steeds niet kunnen afrekenen met COVID-19 en dat maakt dat ‘de Wallonie’ mogelijks uitgesteld wordt naar oktober. Op een kleine twee maanden van de initiële start van de rally maakt de organisator de balans op.

Elk evenement, waar dan ook, dat in de eerste helft van het jaar op de agenda staat, zit met hetzelfde probleem. Het zou utopisch zijn moest de Rally van Wallonië daar aan kunnen ontsnappen. Thans zou de rally het seizoen kunnen openen, alles staat klaar maar …

Rallye de Wallonie, Rally van Wallonie, Skoda Fabia R5, Sébastien Bedoret

April of oktober?

“Het is in feite vrij eenvoudig want als de rally achter gesloten deuren zou gereden moeten worden zullen wij de rally omwille van verschillende redenen niet laten doorgaan,” aldus Etienne Lerson, voorzitter van de Automobile Club van Namen. “Rally is een feest en de toeschouwers maken deel uit van dat feest. Echter speelt het financiële aspect natuurlijk ook mee.

Maar welk imago zouden we aan de autosport geven? Is het verantwoord om te rekenen op de hulpdiensten daar waar die vermoedelijk elders meer nodig zijn? En hoe kan je de maatregelen met betrekking tot de lockdown respecteren met een evenement als een rally? We zijn autosportliefhebbers, maar we zijn niet egoïstisch. We moeten dus nog een beetje geduld oefenen.

Op 02 april nemen we de beslissing basis van de laatste maatregelen en/of instructies. In positief geval gaat de rally op de voorziene datum door. Indien niet stellen we de rally uit naar het weekend van 08, 09 en 10 oktober, dit in overeenstemming met de RACB en de promotor,” besluit Lerson.

Voor zij die wensen deel te nemen zijn alle documenten en het deelnemingsformulier beschikbaar op de site van de rally. Indien de rally wordt uitgesteld wordt de inschrijving terugbetaald.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws