Christof Raes en David Levy eerste virtuele winnaars op Road Atlanta

Met een voor de European VW e-Fun Cup powered by Hankook zelden geziene dominantie heeft Christof Raes op het online circuit van Road Atlanta zijn titelambities in de verf gezet. De rijder van de #415 Clubsport Racing pakte op indrukwekkende wijze de pole positie, de zege en de snelste ronde. In de Belgian VW e-Fun Cup, de tweede divisie, was de zege voor de Fransman David Levy (#455 Orhes Racing). Het was de openingsrace van het online kampioenschap van Kronos Events.

In de voorbereiding op de première van de European VW e-Fun Cup powered by Hankook bleven de rondetijden bijzonder dicht bij elkaar. Maar minder dan 24 uur voor de wedstrijd kreeg de concurrentie een mentale tik. Christof Raes liet namelijk een knalronde noteren op het mythische circuit van Road Atlanta. De rijder van Clubsport Racing behield dat voordeel ook op de wedstrijddag. Zijn overwinning kwam in de race van zestig minuten op geen enkel moment in gevaar. “In de beroemde eerste sector heb ik een bepaalde flow gevonden die me wat tijd heeft opgeleverd”, legt de 23-jarige Antwerpenaar uit. “Het heeft lang geduurd voor ik besefte dat ik in het voordeel was. Pas toen ik op zaterdag die knalronde bij elkaar reed, begon het zelfvertrouwen te stijgen. Dat heeft ook geholpen om tijdens de Super Pole en de race geen foutjes te maken.”

In de strijd voor de overige podiumplaatsen moest Florian Bonjour (#13 Vaillante) de hele wedstrijd alle zeilen bijzetten om regerend kampioen Julien Schein op afstand te houden. De DRM Motorsport-rijder, die nog wat moet wennen aan de gloednieuwe simulator van het Brusselse team, hield op zijn beurt twee gekende gezichten uit de discipline achter zich. Benoit Philips (#219 CG Racing) werd vierde na een bijzonder sterke start vanop de twaalfde plek. Dat was net voor Simon Duterme (#278 Acome Racing), de vicekampioen van het eerste seizoen.

David Levy

Op woensdagavond was er op de onlineversie van Road Atlanta ook al een eerste confrontatie van de Belgian VW e-Fun Cup. De deelnemers aan de Belgian-categorie zorgden voor een onvoorspelbaar scenario. Daarbij werd tot in de laatste ronde gestreden voor de overwinning. Onder de deelnemers zitten amateurrijders, nieuwelingen en verschillende deelnemers aan de VW Fun Cup.

Het kantelpunt van de race was de ongelukkige aanrijding van leider Massimo Petralia (#332 Néo-Speed) met een van de achterliggers. De Fransman David Levy (#455 Orhes Racing) kon daar optimaal van profiteren. Polesitter Nathan Delvaux (#480 Milo Racing) probeerde nog tegen te prikken, maar kon geen beslissende aanval meer plaatsen. De derde plek was voor de verrassende Christophe Celen (#49 Celen Racing Team). Hij was na een mindere prestatie in de Super Pole pas op de negentiende plek aan de race begonnen. De top 5 werd vervolledigd door twee gekende namen uit de VW Fun Cup: Martin Businaro (#199 DRM Motorsport) hield net Louis Mazuin (#422 Michaël Mazuin Sport) achter zich. Allebei staan ze eind deze week aan de start van de openingsmanche van de VW Fun Cup in Mettet.

Na een eerste, meer dan geslaagde confrontatie op het uitdagende circuit van Road Atlanta, trekt het peloton over vier weken opnieuw de wereld over. Op het Australische circuit van Eastern Creek staan twee sprintraces van veertig minuten gepland. Bovendien vertrekt de top 8 daar in omgekeerde volgorde aan de tweede manche. Alsof er nog niet genoeg te beleven viel in de VW e-Fun Cup powered by Hankook.

(Persbericht en foto’s met dank aan Kronos Events)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws