Cédric De Cecco ook in de Rally van Kroatië

Het minste wat we kunnen zeggen, is dat hij de smaak te pakken heeft. Nadat hij de finale reed van het World Rally Championship 2020 in Monza, en er in de top 20 eindigde, deed Cédric De Cecco het even later weer. Hij startte in de Rally van Monte-Carlo en dat was meteen een jongensdroom voor hem. In Monte-Carlo reed hij weer met de WRC3 Skoda Fabia Rally2 Evo van het Italiaanse Metior Sport. De Luikenaar deed dat tweemaal met zijn vaste corijder Jérôme Humblet. Ze behaalden in Frankrijk een top 5 in de competitieve categorie. Gezien een ander spreekwoord zegt: nooit twee zonder drie. Dus zien we De Cecco nu ook van 22 tot 25 april in de derde manche van FIA WRC 2021. Dat is de Croatia Rally.

“In de nasleep van Monte-Carlo waren mijn partners het er snel over eens dat de opener van het WK niet ons eindpunt zou zijn”, aldus Cédric. “Waarom? Wel om twee redenen. Ten eerste zal het nog even duren, zeker tot in mei, alvorens er in België zal gereden worden. Ten tweede spreekt dat WK-avontuur bij iedereen tot de verbeelding. Dankzij die partners en het team Metior Sport, zullen we er in Kroatië dus weer bij zijn. Metior Sport bracht ons in contact met het Italiaanse Noratech-Bestsoft, een specialist in informatica voor logistiek. Met hun steun staan we dus in Kroatië aan de start. De derde manche van het WRC is de eerste echte asfaltrally en die kennen we als Belgen heel goed.”

Verder weet Cédric De Cecco weinig over de wedstrijd in Kroatië. “Het wagenpark is in Zagreb”, lacht de rijder. “Voor het overige. Het zal een grote ontdekking worden voor alle deelnemers. Kijk Hyundai en Thierry Neuville hebben zich in Italië, tijdens de Rally Il Ciocco, voorbereid. Naar verluidt zou dat een soortgelijk glad parcours zijn. Het zal zeker niet lijken op de Alpen en de bergetappes in de wedstrijd in en om Monza.”

Cédric De Cecco - Jérôme Humblet (Metior Sport)

De aanpak van Cédric en zijn team verandert voor dit avontuur niet: “We gaan vooraf nog eens testen, want ik heb sinds Monte-Carlo niet meer gereden. De rally zelf vindt op het einde van april plaats. We willen, net zoals in Monza en in de Monte-Carlo, veel plezier beleven en een mooi resultaat in WRC3 neerzetten. Ik denk dat een top 5 haalbaar is en een top 3 speelbaar. Eens te meer is het een lange en moeilijke wedstrijd, waar we zeker moeten vermijden om lek te rijden. Uiteraard mag je ook geen pech met de mechaniek hebben.”

“Twee van de drie Citroën die in de Monte-Carlo vooraan eindigden, zullen er weer bij zijn, maar de verschillen zullen zeker kleiner zijn. De ‘Monte’ is door het weer een heel andere wedstrijd. De Oostenrijker Neubauer zal er ook weer bij zijn en hij is voor ons een referentie. Nu goed, al ik zevende word, is het ook zo. Ik ben 36 en ik ken mijn kwaliteiten en mindere punten. Samen was dat goed voor een 7de en 5de plaats in respectievelijk de wedstrijden in WRC3 in Monza en Monte-Carlo. Ik ben enthousiast en gemotiveerd, dus laat de wedstrijd maar komen.”

(Persbericht met dank aan Vincent Franssen en foto’s met dank aan Quentin Ribaud)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws