Het 100ste seizoen van het Circuit de Spa-Francorchamps begint

De opening van het seizoen is altijd een speciaal moment. Dit jaar is dat des te meer omdat het Circuit de Spa-Francorchamps zijn 100ste verjaardag viert.

In augustus 1921 werd de eerste race verreden op wat door sommigen “het mooiste circuit ter wereld” wordt genoemd. Het was een motorrace. Een knipoog naar de terugkeer van de motor-endurance naar het circuit volgend jaar met de 24H SPA MOTOS van het FIM EWC World Championship. Het Circuit de Spa-Francorchamps zal dit eeuwfeest gedurende één jaar vieren. Te beginnen in de zomer. Er zullen verschillende activiteiten zijn die het Circuit later bekendmaakt. Alles is ook afhankelijk van de ontwikkeling van de gezondheidssituatie.

100 jaar Circuit de Spa-Francorchamps - 24 Hours de Spa-Francorchamps

Nathalie Maillet: “Ons circuit staat in het teken van innovatie, maar behoudt zijn ziel, goed verankerd in zijn geschiedenis. Een geschiedenis die we in de loop van het seizoen zullen kunnen ontdekken of herontdekken, want we zijn klaar om ons publiek te verwelkomen met tal van nieuwigheden zodra de situatie dat toelaat. Zij zullen in de loop van het jaar worden onthuld. Vandaag, op de openingsdag van het seizoen, presenteren wij ons eeuwfeestlogo. Ik kan me alleen maar verheugen over de rijkdom van onze activiteiten op het circuit, de trouw van onze historische organisatoren en de komst van nieuwe kampioenschappen. Wij blijven ongetwijfeld een referentiecircuit in de wereld maar ook een economische motor voor de regio. “.

Vanuit sportief oogpunt staat de kalender van het Circuit ook dit jaar weer vol prachtige beloften. Proloog en 6 Uren van Spa-Francorchamps-WEC, Grand Prix Formule 1 van België, 24 Uren van Spa-Francorchamps, ELMS, … de tradities blijven. Ook de Spa World Rallycross of Benelux komt terug na een onderbreking van een jaar als gevolg van de pandemie. Tenslotte zal het WRC zijn opwachting maken op het circuit van Spa-Francorchamps.

100 jaar Circuit de Spa-Francorchamps - Jubileum

Liefhebbers van mooie auto’s zullen zich herkennen in de weekends gereserveerd voor oldtimers. GT Open, Spa Italia staan ook op de agenda en in endurance zijn er de 25h Fun Cup, de 24H2CV en natuurlijk de 6H-motoren.

Kortom, er zal dit jaar voor elk wat wils zijn met een gediversifieerde kalender. Maar ook nieuwe projecten die het mogelijk zullen maken om “off track”, een ander facet van ons Circuit te ontdekken.

(Persbericht en foto met dank aan Circuit de Spa Francorchamps)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws