De terugkeer van Walter Cleynhens in de Ford Fiesta Sprint Cup

Met liefst acht seizoenen op de teller in de merkenracerij – van Clio, Mégane tot Saxo Cup – mogen we Walter Cleynhens terecht omschrijven als een Cup-specialist. Of we Walter Cleynhens meteen kunnen aankondigen als één van de favorieten om tweevoudig Fiesta Cup-kampioen Herremans op te volgen, valt nog af te wachten. Cleynhens heeft immers sinds een kortstondig heroptreden in 2018, niet meer achter het stuur gezeten van een ‘koers’-auto!

“Ik mis duidelijk ritme, mede onder invloed van Corona, en nog meer omwille van medische redenen”, begint Walter Cleynhens. “Sindsdien heb ik geen enkel rondje meer op een circuit gereden. Het is dus echt noodzakelijk dat ik zo vlug mogelijk uitvoerig kan testrijden en mij degelijk kan voorbereiden. Dan pas kunnen we meedoen aan onze eerste vrije training en de kwalificaties. Ik heb er alvast zeer veel zin in. Ik miste racen in een merkenracerij enorm. Ook wil ik opnieuw vooraan meespelen.”

We schrijven dan Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort, de openingsmanche van het eerste seizoen van de nieuwbakken Ford Fiesta Sprint Cup. In het woelige Nederlandse startveld tekende Cleynhens in een auto van Ferry Monster Autosport voor een mooie 6de plaats.

“Als vijftigplusser moest ik bij de cardioloog passeren om een vergunning te kunnen krijgen. Tijdens dat onderzoek bleek dat een openhartoperatie zich opdrong. Na Zandvoort verdween ik meteen in de ziekenboeg en daarop volgde een lange revalidatie. Van zodra de behandelende artsen groen licht gaven om alle activiteiten te hervatten, had ik het met Philippe Huart en Eddy De Backer, vader van, meteen over de Ford Fiesta Sprint Cup.”

“Op het vlak van de techniek heb ik een blind vertrouwen in Eddy,” stelt Cleynhens. “Het lag dan ook voor de hand dat ik voor mijn terugkeer een beroep wou doen op Eddy. Via hem en Philippe ben ik gaan praten met Philip Peerlings. We hebben dan het plan opgevat dat ik één van de drie Fiesta’s zal besturen.”

Moet er meteen bij gezegd worden dat Ford Peerlings voortaan solo verdergaat. Belgium Racing koos ervoor om de Ford Fiesta Sprint Cup niet langer te voorzien in het reeds goed bezette programma van het team van Patric Derdaele. Het is de bedoeling dat Huart, die toe zal zijn aan het vierde seizoen in de Fiesta, Junior-kampioen De Backer en diens vader/technicus Eddy de rangen van Ford Peerlings zouden komen versterken.

(Persbericht en foto met dank aan Ford Fiesta Cup)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws