Hyundai Motorsport pakt Craig Breen mee naar Kroatië

‘Game on! Presenting our Croatia Rally line-up’ … met die slagzin maakte Hyundai Motorsport deze voormiddag via hun pagina op Facebook de namen bekend die volgende maand (22/04 – 25/04) zullen deelnemen aan de WRC Croatia Rally. Uiteraard zien we onze landgenoten Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe in de #11 Hyundai i20 Coupé WRC alsook Ott Tänak en Martin Järveoja aan de start, maar enigszins verrassend is de keuze voor de derde rijder.

Croatia Rally, Hyundai Motorsport, Craig Breen, Thierry Neuville, Ott Tänak

De snelle klassementsproeven in Kroatië bieden een verleidelijke mix van asfalt met hier en daar wat versleten en hobbelige stukken, veroorzaakt door de diverse weersomstandigheden en waterschade. En dat asfalt leek dan ook een kolfje naar de hand van de Spanjaard Dani Sordo maar teambaas Andrea Adamo kiest voor Craig Breen en diens co Paul Nagle.

Sordo scoorde in de eerste rally van het seizoen, in Monte-Carlo, een vijfde plaats. Breen daarentegen reed zich in Finland naar een vierde plaats.

Craig Breen, Paul Nagle, WRC, Hyundai Motorsport

Thierry Neuville staat in de algemene rangschikking op de tweede plaats met vier punten achterstand op de jonge Kalle Rovanperä en heeft eveneens vier punten voorsprong op Sébastien Ogier. Bij de constructeurs heeft Hyundai met 77 punten er 11 minder dan Toyota.

Foto’s met dank aan Hyundai Motorsport (facebook)

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws