Geslaagde kick-off voor BMW Racing Cup op Circuit Zandvoort

Hoewel er vanwege COVID 19 nog geen autoraces in Nederland mogen plaatsvinden, beleefde de BMW Racing Cup dinsdag de seizoenstart met een prima testdag op het circuit in Zandvoort. Meer dan 30 deelnemers konden op het prachtige duinencircuit hun snelle BMW’s M240i de sporen geven. Ook konden ze hun rondetijden vergelijken met de concurrentie. De conclusie aan het eind van de dag was dat de zes races op de kalender dit seizoen een spannend verloop zullen kennen. De onderlinge verschillen in de kop van het deelnemersveld zijn namelijk gering. De minder ervaren rijders boekten vandaag enorm veel progressie en konden veel leren van de routiniers.

De spectaculaire BMW Racing Cup is opgezet door Davy Lemmens. Drie gerenommeerde Nederlandse autosportteams prepareren en runnen de auto’s. Dat zijn DayVtec Engineering in Valkenburg (ZH), Hans Weijs Motorsport in Nijmegen en MDM Motorsport in Badhoevedorp. Inmiddels zijn er 60 coureurs die een BMW M240i hebben aangeschaft. Dat betekent volle startvelden in de merkencup ondersteund door Dusseldorp BMW en Michelin.

BMW Racing Cup - Testdag

Het ging er stevig aan toe tijdens dit eerste officiële evenement van de BMW Racing Cup 2021. Op een koud, maar droog circuit leefden de deelnemers zich tijdens vijf sessies uit. Echte races konden goed worden gesimuleerd. Daarbij lieten de minder ervaren rijders zich coachen door de routiniers. Er konden door zelf geklokte tijden en ‘gevechten’ op de baan toch de eerste voorzichtige conclusies getrokken worden over de verhoudingen op de baan.

Coureurs als Tom Coronel, Bernhard van Oranje, Marcel Dekker, Paul Meijer, Paulien Zwart en Jan-Jur Monshouwer kunnen we tot de snelste BMW-coureurs rekenen, maar dat is geen verrassing. Daarnaast waren er ook voormalige rallywinnaars als Mark van Eldik en Edwin Schilt, Dakar truckdeelnemer Vick Versteijnen en het verrassende duo Robin Vogel en Henk Maassen van den Brink die van zich deden spreken. Ook vader Roger en zoon Jules Grouwels kunnen gerust in de top-10 van het competitieve deelnemersveld worden ingeschat.

Bij de BMW Racing Cup draait het niet alleen om de snelste rondetijd. Dat bleek eens te meer tijdens de geslaagde kick-off van dit nieuwe seizoen. De eerste race staat gepland op dinsdag 18 mei op Circuit Zandvoort.

(Persbericht met dank aan BMW Racing Cup en foto’s met dank aan Chris Schotanus/Essay Produkties)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws