In de 12H Mugello keert Van Loon terug naar het circuit

Na ruim zes maanden niet in de Renault Sport R.S.01 te hebben gereden, staat Erik van Loon aan de start van de 12H Mugello in Italië. Tijdens de voorbereiding op Dakar wil Van Loon zoveel mogelijk rijden in verschillende disciplines van de autosport. Samen met Harrie Kolen, Mike Verschuur en Jarno Goesten wil Van Loon meedoen voor het podium na de goede vorm die zij hadden in 2020.

“In 2020 hebben we drie races gereden met de Renault,” vertelt Van Loon. “De eerste was in Zandvoort, net voordat de lockdowns kwamen, daar wonnen we. Daarna gingen we naar Monza waar we erg goed voor de dag kwamen, maar door technische problemen moesten opgeven. In Hockenheim haalden we zelfs pole position, maar kregen we opnieuw problemen waar de winst zeker mogelijk was. Dus de auto en de rijders hebben de potentie, nu moet alles meezitten om dat te verzilveren.”

Om te starten in een circuitrace ter voorbereiding op de Dakar Rally lijkt verassend, maar is voor Van Loon belangrijk: “Het rijden met de Renault heeft zeker toegevoegde waarde voor de voorbereiding op de Dakar Rally. Met de Toyota trainen we natuurlijk waar het om gaat, rijden in Cross Country. Maar op het circuit ben je de hele tijd bezig met kleine verbeteringen om constant te rijden. De concentratie is nog belangrijker dan in de woestijn. Dus het is belangrijk om in meerdere disciplines te rijden om alles scherp te houden.”

12H Mugello - Renault

Op de deelnemerslijst staan dertien auto’s in de GT3-AM-klasse, waarin ook Van Loon deelneemt. “Het wordt niet eenvoudig om het podium te bereiken, maar we gaan er alles aan doen om het te proberen. We hebben al ruim een half jaar niet meer gereden met de Renault, maar Equipe Verschuur is wel nog druk bezig geweest om de problemen van vorig jaar op te lossen. Ik heb er vertrouwen in dat we kunnen gaan racen. Ik hoop dan ook op een goed resultaat.”

De 12H Mugello begint met een testsessie op donderdag. Op vrijdag vindt de officiële vrije training plaats in de ochtend en vanaf 11:30 zijn de kwalificaties. Om 14:00 uur start het eerste gedeelte van de race, deze finisht om 18:00 uur. De race wordt hervat op zondag om 10:00 uur en de finish is om 18:00 uur. De trainingen zijn enkel te volgen via de livetiming. De kwalificatie en de race worden ook op YouTube gestreamd. Informatie over de race, de deelnemerslijst en andere informatie vind je hier.

(Persbericht en foto met dank aan Van Loon Racing)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws