#TeamPGZ presenteert plannen voor 2021

Het aftellen naar het autosportseizoen 2021 is begonnen. Op 30 april en 1 mei start op het circuit van Spa-Francorchamps het nieuwe seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux. Een volledig nieuw #TeamPGZ zal er staan met drie Porsche 992 GT3 Cup. Ze hebben ook een uitgesproken ambitie om prijzen te pakken.

Aankomend seizoen zet #TeamPGZ niet minder dan drie Porsche 992 GT3 Cup 2021 in. Ze werken daarvoor samen met twee technische partners, Red Ant Racing en JW-Raceservice. Die zijn allebei specialisten op het gebied van Porschecompetitie.

Ad Geerts, mede-eigenaar van PGZ, onthult de teams en rijders voor 2021. “Het Belgische Red Ant Racing, van voormalig Belgisch kampioen GT en winnaar van de 24 uur van Zolder, Bert Redant, zet de Porsche 992 GT3 Cup van Xavier Maassen in. Xavier zal in de Pro-klasse uitkomen en wil uiteraard voor de titel strijden. Red Ant Racing is ook verantwoordelijk voor de wagen van mijn collega Luc Vanderfeesten en mezelf. Wij delen een 911 in de AM-klasse. Daarnaast krijgt ook de Porsche van het jonge talent Huub van Eijndhoven de kleuren van #TeamPGZ, maar die auto krijgt de service van JW Raceservice, het team van Jochem van de Wiel. Let op, want Huub gaat als ‘rookie’ zeker meedoen om de podiumplekken. In de samenwerking tussen PGZ, Red Ant Racing en JW Raceservice gaan we ons echt als één team presenteren. We zullen van elkaars krachten gebruik maken.”

#TeamPGZ - Huub van Eijndhoven

Team PGZ neemt deel aan de Porsche Carrera Cup Benelux, de snelste en meest prestigieuze merkencompetitie in de Benelux. Net als in onder meer Duitsland, Frankrijk en de internationale Porsche Supercup, beschikt de Porsche Carrera Cup Benelux al dit seizoen over de volledig nieuwe generatie ‘992’ van de Porsche 911 GT3 Cup. Tweevoudig Porsche Cup kampioen Xavier Maassen legt uit wat er nieuw is.

“De auto is grondig vernieuwd en ziet er spectaculair uit. De auto is breder en heeft veel aerodynamische elementen met onder meer de nieuwe voorspoiler en de grotere achtervleugel. Het heeft dus meer downforce dan zijn voorganger. Het koetswerk is nu voor 70% aluminium. Dat was voorheen 30%. Bovendien zijn alle veiligheidsvoorzieningen nog verder verbeterd en versterkt. De 510pk sterke 4-liter boxermotor is krachtiger geworden en ook in de auto zijn diverse verbeteringen te vinden, waaronder betere ergonomie voor de bestuurder en een volledig nieuw datalogging-systeem. We zouden zo’n één à anderhalve seconde per ronde sneller moeten zijn. Ik kijk er echt naar uit om mijn eerste rondjes met deze schitterende auto te rijden.”

(Info en foto’s (Facebook) met dank aan Porsche Carrera Cup Benelux)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws