De deelnemers van de 2CV Racing Cup tijdens de 1000 Km van Zolder

De geleverde inspanningen zijn enorm en uiteindelijk volgde dan het groene licht voor de 1000 Km van Zolder, een meeting van 2CVRT. Op het programma staan een wedstrijd van 200 minuten voor de Hundred Series by BGDC en een uithoudingsrace van acht uur voor de liefhebbers van de 2CV Racing Cup en de C1.

“We hebben een ondertekend protocol van de Vlaamse overheid ontvangen”, aldus Robert Van Gysegem, verantwoordelijke van 2CV Racing Teams. “Dat betekent dat alle lichten nu op groen gezet zijn. Het protocol verplicht ons om een onwaarschijnlijk aantal regels te volgen. Dat hadden we wel verwacht en alle bezoekers zullen ook verplicht een Covid 19-sneltest moeten ondergaan. We gaan dus 1500 tests moeten uitvoeren. 1500 tests die we hebben moeten zoeken en die we betaald hebben. Iedereen die naar Zolder wil afzakken, zal zeer snel de broodnodige informatie ontvangen. Uiteraard vindt de meeting achter gesloten deuren plaats. Publiek wordt nog steeds niet toegelaten en dat tot onze grote spijt.”

Robert Van Gysegem is echter ook ontgoocheld in de startlijst van de 2CV Racing Cup voor deze 1000 Km van Zolder. “De mensen van de club hebben erg veel tijd geïnvesteerd in deze meeting. Zeker gezien de zeer complexe voorbereiding. Het is echter geen gemakkelijke periode en de administratieve rompslomp voor Fransen en Nederlanders, die we vaak mogen verwelkomen, weegt ook op het gebeuren. Het abominabele sociale klimaat dat we sinds het begin van deze crisis ervaren, draagt niet bij tot het welslagen van sportieve en andere initiatieven. Gevolg: veel te veel wagens blijven in de garage staan en dat is heel jammer.”

2CV Racing Cup - Circuit Zolder

We zien dit weekend dan ook vooral Belgen aan de start staan. Enkel in de #17 MCC Team Seventeen Hafa zitten buitenlanders achter het stuur. Dat zijn de Fransman Christian Tiggeler en de Brit Alec Graham. Die auto behoort tot de favorieten, maar er zijn nog andere wagens uit de klasse Hybride die mee zullen strijden:

  • #1 JMCE Racing 1 van Léonard Licops en Bernard Hebette
  • #2 KMD 2 van Raphael van der Straten, Olivier Debroux en Hary Putz
  • #3 Mickey Racing van Michael Berben, Philippe Marquet en Dominique Speleers
  • #8 Phoenix Racing Team van Michel Santkin, Olivier Renaud, Sébastien Cuvelier en Pierre-Manuel Hemroulle
  • #10 JMCE Racing 10 van Etienne Licops en Patrice Lacroix
  • #14 The Golden Horse van André Blaise, Jean-Claude Kauffman en Jean-Marc Louys
  • #16 The Golden Horse 2 van Gérard Schmidt en Jean-Pierre Blaise
  • #33 FKR M1 van Mehdi-Rik Bouchereau, Laurent Bressan en Fabian Maes
  • #42 BNLL 1 van Mathieu Devos, Clément Nopère en Michael Jassogne
  • #55 AG Racing Box van Gérard Abrahams, Jerry Houben en Christopher Abrahams
  • #65 BNLL 2 van Claude, Bernard en Michel Crespin en Yves De Kelper
  • #129 Classico van Robert Van Gysegem en Christophe Hooreman

Er zal ook één non-Hybride starten dit weekend. De #80 Collé-Carfix RT van Kris Van Hees, Toon Vansprengel en Geert Vanden Driessche, in de categorie Xpérimental.

De kwalificaties van de 1000 Km van Zolder vinden plaats op zaterdag tussen 13u00 en 14u15. De race start dan weer op zondag om 10u05. De finish is rond 17u50.

(Persbericht en foto’s met dank aan 2CV Racing Cup)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws