Tweevoudig kampioen Kenny Herremans opnieuw met FordStore Feyaerts

Het heeft even geduurd, maar nu is de kogel door de kerk. Tweevoudig Fiesta-kampioen Kenny Herremans gaat voor een vierde seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup. Hij blijft daarvoor trouw aan FordStore Feyaerts.

“Na drie seizoenen en een tweede kroon, leek het moment rijp om de stap te zetten naar een andere en snellere klasse”, zegt Herremans. “In dat verband kreeg ik enkele mooie voorstellen. Bovendien was Tom Feyaerts bereid te wachten op mijn finale beslissing. Dat liet mij toe redelijk relax de uitkomst van de gevoerde gesprekken te bekijken. Ik kon namelijk, met steun van AM Afsprakenmaker, terugvallen op mijn zitje bij FordStore Feyaerts in een discipline die ik zeer goed ken. Ook kan ik daarin opnieuw in de ideale context racen. Gezien zij mij zó graag terug wilden inlijven, kon ik dit voorstel niet langer weigeren.”

In 2018 heette Kenny de eerste Fiesta-kampioen, na een pittig duel met Ayrton Redant in de laatste race, de laatste ronde. In 2019 verloor hij op hetzelfde TT Circuit Assen op zijn beurt in de laatste ronde de titel aan David De Saeger. Voor 2020 moest hij op zoek naar een andere Ford-partner. Geert Van den Bossche verkoos om niet meer mee te doen aan de Fiesta Cup. Herremans vond onderdak bij FordStore Feyaerts. Na afloop van de derde en uiteindelijk laatste meeting verliet hij Circuit Zandvoort als puntenleider. Na hem kwamen Junioren Tomas De Backer en Milan De Laet.

Binnen de structuur van FordStore Feyaerts krijgt Kenny opnieuw het gezelschap van team owner Tom Feyaerts en van debutant Junior Planckaert. Ook valt voor dit vierde seizoen van FordStore Feyaerts nog op dat Kenny Herremans een ander startnummer krijgt. Het vertrouwde #32 ruimt op de kampioenenauto plaats voor #3.

“Dat heeft een symbolische waarde,” lacht Herremans. “Net zoals ikzelf twee keer algemeen schitterde, won FordStore Feyaerts twee keer het Ford Dealer Team Championship. Aangezien wij samen gaan voor een derde succes, was de keuze voor het startnummer 3 snel gemaakt!”

Organisator V-Max Racing Management bevestigde ondertussen dat het vierde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup van start gaat op 10 en 11 april. Dan zijn de Openingsraces op Circuit Zandvoort. Nadien gaat het voor de Spa Euro Race richting Spa-Francorchamps en volgt met de Supercar Madness de derde afspraak. Met de Gamma Racing Day zijn we toe aan het eerste bezoek aan TT Circuit Assen. Voor het Racing Festival gaan ze een tweede keer naar de Ardennen. Traditioneel valt het doek over de Belgische en Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup tijdens de Hankook Finale Races op TT Circuit Assen.

(Persbericht en foto met dank aan Ford Fiesta Cup Media)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws