Ugo de Wilde “super blij” na Nogaro

Ugo de Wilde heeft een succesvol paasweekend achter de rug. Hij verliet Nogaro met maar liefst vier trofeeën: twee poleposities en twee keer winst in de Junior-categorie. Er was vooral ook een tweede en daarna een eerste plaats in het algemeen klassement. Dat leverde hem de leiding op in het Europees kampioenschap.

“Ik ben natuurlijk super blij met de seizoenstart”, vertelde de 18-jarige rijder uit Brussel. “Ik was deze Alpine met 300 pk nog aan het ontdekken en het was helemaal niet makkelijk. Het was even wennen om bijvoorbeeld de slijtage van de banden goed te beheren. Ik had ook nog nooit met ABS gereden. Dat heb je in een eenzitter niet. Ik had ook te maken met een auto die niet de snelste was op de rechte lijnen. Daardoor kon ik niet profiteren van de slipstream van de wagens voor me. We zagen het zondag heel goed tijdens de eerste ronde waar ik verrast werd toen de lichten uitgingen. Het was ook de eerste keer dat ik een rollende start nam en ik drukte op een schakelaar toen ik als eerste accelereerde. Dat vertraagde de auto en Laurent Hurgon passeerde me. Ik kende deze Franse vicekampioen van de Alpine in 2020 helemaal niet. Hij is zeer ervaren en erg snel. Hij is testrijder voor Renault Sport en heeft lange tijd het ronderecord van tweewielaangedreven wagens op de grote Nürburgring op zijn naam gehad.”

Als tweede en een beetje teleurgesteld trok de Wilde de nodige lessen door op paasmaandag een perfecte race te rijden. “Het was niet makkelijk bij de start omdat Lilou Wadoux me wat ophield, maar uiteindelijk lukte alles”, gaat de Wilde verder. “Ik heb meteen een gat van tien meter gepakt om te voorkomen dat ze in mijn slipstream zou volgen. Ze kon minder druk zetten dan tijdens de eerste race en ik kwam met anderhalve seconde bonus over de streep.“

Hij genoot vervolgens van een welverdiende Brabançonne. Dat is zijn tweede in de Gers na zijn overwinning in de F4 hier drie jaar geleden.

“Het was een bijna perfect weekend. De beste manier om mijn seizoen te beginnen. Ik kan niet wachten voor de volgende races op Magny-Cours. De sfeer is erg goed tussen de coureurs en in het Herrero Racing-team dat geweldig werk heeft geleverd. Nu, na een paar dagen rust, gaan we naar Spanje voor het debuut van de European Le Mans Series.”

(Persbericht met dank aan Ugo de Wilde Racing en foto met dank aan Alpine Elf Europa Cup (Facebook))

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws