Nick Cassidy pakt pole in Rome, Stoffel Vandoorne vierde

Voor de tweede dag op rij wordt er geracet in de straten van Rome in de Formule E. Tijdens de vrije training zette Nick Cassidy (Envision Virgin) de snelste tijd neer: 1:40.107. Hij kon die tijd neerzetten voordat het begon te regenen. Cassidy’s tijd was bijna vijf honderdsten van een seconden sneller dan die van Maximilian Günther (BMW i Andretti Motorsport). Stoffel Vandoorne (Mercedes-EQ) was meer dan een halve seconde trager dan Cassidy en zette de derde tijd neer.

Tijdens de kwalificaties een paar uur later was er nog altijd regen. De rijders moesten dus opletten op het natte circuit in Rome. Norman Nato (Venturi) reed het snelst in de gladde omstandigheden: 1:56.006. Nick Cassidy was bijna negen tienden trager dan Nato, maar dat was wel voldoende voor een voorlopig tweede plaats. Vandoorne zette de zevende tijd neer die ruim drie seconden trager was dan die van Nato. Dat was niet voldoende om verder te strijden voor de super pole, maar de tijd van André Lotterer (Porsche) die sneller was, werd geschrapt. Zo kwam Vandoorne op de zesde plaats terecht en werd hij dus opgevist om verder te racen voor de polepositie.

Tijdens de super pole was het al gestopt met regenen. Dat zorgde voor snellere tijden. Vandoorne zette meteen een tijd neer van 1:54.359, maar na hem verbeterden de omstandigheden, waardoor drie rijders sneller waren dan de Belg. De tijd van Nick Cassidy was uiteindelijk bijna 2,5 seconden beter en Cassidy pakt zo de pole. Nato is tweede (meer dan drie tienden trager) en Pascal Wehrlein (Porsche) derde die meer dan zes tienden trager was.

‘s Middags is al de vierde ePrix van het Formule E-seizoen, waarin Cassidy dus vanuit de pole zal vertrekken. Vandoorne start als vierde. Jean-Eric Vergne (DS Techeetah) die de dag eerder in Rome won, zette de 21ste tijd neer. WK-leider Sam Bird (Jaguar) zal als elfde vertrekken.

(Foto met dank aan Envision Virgin Racing (Twitter))

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws