John Wartique in Monza op het podium in de Ferrari Challenge Europe

Voor het team D2P en zijn partner Francorchamps Motors Luxembourg, was de start van de Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli 2021 op de Autodrome di Monza een geslaagde afspraak. John Wartique reed tweemaal naar het podium. Dat maakt dat hij tweede is in de voorlopige tussenstand van het kampioenschap. De Pool Roman Zieman en de Luxemburger Jorge Daniel Pinto zijn dan weer aan de ontdekking van de discipline begonnen.

Monza, dat is de tempel van de snelheid. Het team D2P in de kleuren van Francorchamps Motors Luxemburg heeft zijn start van het seizoen op de befaamde omloop niet gemist. Op zaterdag, tijdens de eerste race, had John Wartique een tijd lang de leiding in handen van het peloton Ferrari 488 Challenge EVO.

“Het duel met Matus Vyboh was echt mooi om volgen”, legt John Wartique uit. “Nadat we uit het geharrewar van de eerste ronde bleven. Vervolgens hebben we een moeilijk moment gehad op wat remkoelvloeistof die achtergebleven was, maar ik kon verder en ging aan hem voorbij. Vervolgens moest ik mijn positie teruggeven en dat was niet op een ideale plaats. Michelle Gatting kon daarvan profiteren om de leiding in handen te nemen. Ik had kunnen winnen, maar in de optiek van de titelstrijd was een podium al bij al geen slechte zaak.”

John Wartique - Ferrari 488 Challenge EVO

Op zondag startte de tweede race van de meeting weer met wat opschudding en de crash, zonder erg voor de betrokken rijders, leidde tot een rode vlag. Wat volgde was een onderbreking, een start onder aanvoering van de Safety-Car en een tweede deel van de wedstrijd op koude banden. De sprint naar de finish was dan ook intens. “Het was zeker niet makkelijk en ik zat al snel in het zog van leider Nurmi”, zegt Wartique. “We hadden een kloof op de rest van de meute, maar definitief was het niet. Michelle Gatting kon vervolgens profiteren van mijn iets lagere topsnelheid en dus werd ik derde. Ik ben nu tweede in het kampioenschap op acht punten van Gatting. Wij rijden om te winnen. Dus er is ook wat frustratie na dit weekend, maar alles bijeen was dit toch een sterk openingsweekend.”

Zoals aangekondigd, zet D2P twee andere Ferrari 488 Challenge EVO in en in Monza waren de Pool Roman Zieman en de Luxemburger Jorge Daniel Pinto dus ook van de partij. Hun doel is om hun eerste stappen te zetten in een hoogstaande competitie en meteen ook progressie te maken. Zieman kende wat pech toen zijn brandblusser afging op een oneffenheid in het asfalt. Pinto kende een goed weekend dat naar meer smaakt.

John Wartique - D2P - Francorchamps Motors Luxembourg

Het vervolg zien we op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Daar is de Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli te gast tijdens het weekend van 1 en 2 mei.

(Persbericht met dank aan D2P en foto’s met dank aan Michael Dautremont)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws