Reactie Stoffel Vandoorne na zijn winst in Rome

Men zegt vaak dat sport emotie is, laat het weekend van Stoffel Vandoorne daar een perfect voorbeeld van zijn dan. Op zaterdag de opgave na een crash, op zondag de overwinning. Of hoe groot kunnen uitersten zijn in één weekend, een reactie van Stoffel zelf!

Stoffel Vandoorne: “Wat een geweldige overwinning! Het compenseert tot op zekere hoogte wat er zaterdag is gebeurd. Deze race winnen voelt zeker goed. Na de race op zaterdag was er een echte mix van emoties. Ten eerste, pole position en dan ons geweldige tempo, gevolgd door het incident tijdens de eerste ronde en daaropvolgende race door het veld om in te halen, en dan uiteindelijk, het ongeval waarbij ik Lucas moest ontwijken. Het was allemaal behoorlijk frustrerend, want we hadden tijdens de eerste race al een goed resultaten moeten behalen. Om het weekend op zo’n hoogtepunt af te sluiten voelt fantastisch. Ik wil iedereen in het team bedanken en vooral mijn monteurs, die hun werk hadden om de auto na het ongeval te herstellen. Maar alles was perfect vandaag, inclusief de strategie van het team. Ik wist niet zeker wat ik kon verwachten tijdens de safety car-periode net voor het einde, maar ik had nog steeds genoeg vermogen, dus ik kon mijn positie verdedigen. Het voelde niet bepaald fijn nadat ik comfortabel aan de leiding had gestaan, maar ik reed een perfecte laatste ronde en wist de overwinning veilig te stellen, en dat is wat uiteindelijk telt.”

Stoffel Vandoorne

Foto: Mercedes-EQ Formula E Team (LAT Images)

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws