Rallysprokkels

De Rally van Zweden zal volgend jaar naar het noorden trekken, aangezien Umeå de nieuwe gaststad van het evenement wordt. Umeå ligt aan de oostkust van Zweden, meer dan 600 km ten noorden van de hoofdstad Stockholm, en heeft een sterk sporterfgoed. Het werd de afgelopen drie jaar twee keer uitgeroepen tot de beste sportstad van het land. De prijzen van de hotels swingen nu reeds de pan uit, dus wees er snel bij als je deze wedstrijd wil bezoeken volgend jaar.

Teemu Sunninen komt in actie tijdens de WRC wedstrijd in Kroatië met een Ford Fiesta Rally2 in de WRC2.

Hiroki Arai, zoon van Toshihiro Arai, zal vier wedstrijden rijden dit jaar in het WRC3, dit aan het stuur van een Ford Fiesta Rally2 geprepareerd door Stohl Racing. De wedstrijden zijn: Kroatië, Sardinië, Ieper en Japan.

Het Toyota Gazoo Racing WRT is gestart met de voorbereidingen voor Kroatië, hieronder alvast wat bewegend beeldmateriaal van Elfyn Evans:

We schreven vorig jaar al dat Andreas Mikkelsen aan het bekijken was hoe hij een samenwerking met M-Sport ging kunnen bekomen voor enkele wedstrijden dit jaar, wat jammer genoeg niet gelukt is. De Noor laat echter weten dat hij in 2022 heel graag wil rijden in een Ford. Het interview kan je hier lezen.

Nog wat nieuws uit het FIA ERC:

Rachele Somaschini werkt er hard aan om te kunnen blijven deelnemen aan het FIA European Rally Championship. Somaschini, uit Italië, scoorde punten tijdens een ERC3 Junior-programma met drie evenementen in 2020. Ze wil op deze resultaten voortbouwen, alleen dit keer in een auto met Rally2-specificatie. Ze heeft echter aanvullende financiële steun nodig om haar ambitie te realiseren en laat geen middel onbeproefd aan haar pogingen om aan de start te staan wanneer het ERC-seizoen 2021, zoals gepland, begint op de 55e Azoren Rallye van 6 tot 8 mei.

Wat deze 55ste editie van de Azoren Rallye betreft kunnen we volgende nog meegeven:

Azoren Rallye


De 24,03 km van Graminhais is de afstand van de langste etappe van deze wedstrijd, al bedraagt het verschil met de proef Sete Cicades slechts 200m. De kortste proef op de menu is de superspecial van Grupo Marques, goed voor 4,1 km.

Dertien proeven staan gepland voor deze wedstrijd, zes op vrijdag en zeven op zaterdag. Samen zijn deze goed voor 201,94 km tegen de klok.

Fernando Peres is de recordhouder wat betreft overwinningen, zeven keer won hij deze wedstrijd. Er staan ook heel wat klinkende namen op de lijst met winnaars: Craig Breen, Kris Meeke, Andreas Mikkelsen, Juha Kankkunen, Markko Märtin en Bruno Thiry.

Foto: Toyota Gazoo WRT
Foto: FIA ERC Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws