Pirelli voor drie jaar partner van het Kroon-Oil BRC

Iedereen telt af naar de start van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021. Achter de schermen werd hard gewerkt door de promotor en de RACB. Samen kunnen ze een nieuw partnership aankondigen. Pirelli wordt de komende drie seizoenen de exclusieve bandenleverancier voor de klassen Rally1, Rally2 en Rally3.

De Italiaanse bandenfabrikant, eerder al partner van het Junior BRC, wordt voor de volgende drie seizoenen exclusieve leverancier van de banden in de klassen Rally1, Rally2 (de fameuze R5’s) en Rally3. Ook worden ze partner van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.

“Na de benoeming van Pirelli als exclusieve leverancier van het World Rally Championship vanaf dit jaar, wordt ons profiel in de rallysport verder versterkt door het nieuws dat we de enige leverancier zullen worden van de topklasse van het Belgian Rally Championship” verklaart Terenzio Testoni, Pirelli Rally Activity Manager. Daarmee vinden we aansluiting bij de vele andere nationale rallyreeksen over de hele wereld die we exclusief uitrusten. België heeft een sterke rallycultuur die zich dankzij zijn debuut in het World Rally Championship nog verstevigt. We zijn verheugd om onze band met deze traditie te versterken. We kijken ernaar uit om onze hoogtechnologische producten dit jaar in actie te zien op de veeleisende en spectaculaire Belgische klassementsproeven.

Xavier Schene, algemeen directeur van RACB Sport, benadrukt dat dit exclusiviteitscontract een win-win is, zeker ook voor de deelnemers. “Enerzijds krijgen alle deelnemers een korting op de aankoop van de banden. Dat zal zowat 10% van de catalogusprijs van de banden zijn. Verder kunnen de deelnemers in elke wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship een aantal gratis banden winnen. Zo krijgt de winnaar van de wedstrijd vijf Pirelli banden gratis. De tweede krijgt vier banden, de derde drie en de vierde twee. De vijfde tot en met de tiende krijgen elk nog één Pirelli-band gratis. In wedstrijden met een Powerstage zijn er bovendien premies te verdienen. 2.000 euro voor de winnaar van de Powerstage, 1.000 euro voor de tweede en 500 euro voor de derde.”

Het partnership met Pirelli zal ook de promotie van het Kroon-Oil BRC ten goede komen. “We zijn heel blij met de samenwerking met Pirelli voor de komende drie seizoenen 2021, 2022 en 2023,” verklaart BRC-Promotor Chris Courteyn, die het Belgisch rallykampioenschap wereldwijd via diverse kanalen op televisie brengt. “Pirelli is ook exclusief bandenleverancier in het World Rally Championship. Deze overeenkomst biedt dus het voordeel dat de Belgische titelkandidaten in Rally2 in de WK-manche in Ieper met hun vertrouwde banden van Pirelli zullen kunnen aantreden. Dat Pirelli partner wordt van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship versterkt de internationale uitstraling van ons nationaal kampioenschap, het sterkste nationaal kampioenschap van Europa en wellicht wereldwijd. Deze samenwerking zal ons nog meer mogelijkheden bieden op het vlak van de promotie.”

(Persbericht en foto met dank aan BRC Media)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws