Zeges voor Raes, Cuvilliez en Claeys in Eastern Creek

Wat een spektakel! De liefhebbers van de VW Fun Cup werden niet ontgoocheld door de wedstrijden van de VW e-Fun Cup powered by Hankook op het Australische circuit van Eastern Creek. Ondanks hevige tegenstand van Vaillant-rijder Florian Bonjour (#13), waren beide zeges in het European-kampioenschap voor Christof Raes (#415 Clubsport Racing). In de Belgian-competitie deelden Julien Cuvilliez (#278 Pro-Team by Acome) en Steve Claeys (#326 DDS Racing) de buit.

Na de dominante overwinning van Christof Raes in Road Atlanta was de vraag of de tegenstanders een antwoord konden bieden op Sydney Motorsport Park. Florian Bonjour (#13 Team Vaillante) vormde de grootste bedreiging, greep net naast de polepositie en was sneller dan zijn rivaal toen de lichten voor het eerst op groen gingen. Een beslissende aanval kwam er echter niet.

“Het was inderdaad erg lastig om hem achter me te houden, maar uiteindelijk maakte hij enkele kleine foutjes waardoor ik een kleine, maar geruststellende voorsprong bij elkaar kon sprokkelen”, reageerde de kampioenschapsleider na afloop. “Ik was doodsbang voor de start van de tweede wedstrijd, maar alles verliep erg vlot. Ik schoof enkele posities op en ik kon zelfs profiteren van een mindere start van Florian. Door mijn goede start was ik in staat om door te stoten naar de leiding. Een positie die ik niet meer uit handen gaf.”

Tweemaal Christof Raes voor Florian Bonjour dus, met regerend kampioen Julien Schein (#2 DRM Motorsport) op het podium van de eerste wedstrijd. De rijder uit Doische profiteerde van een mindere start van revelatie Senne Lanssens (#11 DDS Racing). Lanssens nam in de tweede race revanche door naar de bronzen medaille te rijden.

Eastern Creek - Christof Raes - Julie Cuvilliez - Steve Claeys

Ook in het kampioenschap voor amateurrijders, liefhebbers of jonge wolven kon een duo zich onderscheiden in Australië. Julien Cuvilliez (#278 Pro-Team by Acome) vocht zowel tijdens de kwalificatie als tijdens beide races een verbeten duel uit met Steve Claeys (#326 DDS Racing). De DDS-rijder ging in de laatste ronde van de eerste race voorbij aan de polesitter, maar een klein foutje bezorgde de rijder van Acome Racing toch de overwinning. Niet veel later werden de rollen omgedraaid, onder meer dankzij een aanrijding tussen de top 3 in de openingsmeters. Steve Claeys zorgde op die manier voor drie verschillende winnaars in evenveel wedstrijden.

Massimo Petralia (#332 Néo-Speed) nam met zijn derde plek in de eerste wedstrijd revanche voor de tegenslag in Road Atlanta. Christophe Celen (#49 CRT), de man met de meeste kilometers op zijn naam in de voorbereiding, veroverde in de tweede race een tweede podiumplaats van 2021.

Vier prachtige wedstrijden hebben bewezen dat de VW e-Fun Cup powered by Hankook van begin tot einde zal blijven boeien. Twee weken na het Franco Fun Festival op het Circuit de Spa-Francorchamps, waar meer dan 100 wagens aan de start verwacht worden, wacht de VW Fun Cup-gemeenschap een dubbele confrontatie in Zandvoort. Op 19 en 23 mei komen de simracers aan de beurt. Op 5 en 6 juni is het de VW Fun Cup powered by Hankook.

(Persbericht en foto’s met dank aan Kronos Events)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws