EJ Automotive start met hoogtes en laagtes in FFSC

Afgelopen weekend stond de eerste meeting van de Ford Fiesta Sprint Cup op de kalender. Voor de eerste afspraak, met zoals steeds twee sprintwedstrijden van 30 minuten in de timing, trokken de teams naar Circuit Zandvoort. EJ Automotive zette maar liefst drie Fiesta ST Line in. Milan De Laet en Michelangelo Amendola rijden in de Belgische Cup. Een derde wagen is voor de Pool Nikodem Wierzbicki die in het Nederlandse klassement zal racen. Het werd een weekend met hoogtes en laagtes voor EJ Automotive dat nu volop werkt aan het tweede weekend, begin juni in Spa-Francorchamps. Tegelijkertijd bereidt het ook nog steeds een programma met de BMW M2 Cup voor.

EJ Automotive - Michelangelo Amendola - Nikodem Wierzbicki - Jurgen Evers

In Zandvoort werd het nationale autosportseizoen definitief op gang geschoten met een mooi programma, waar de merkenraces de hoofdmoot van de planning uitmaakten. Het sterkst bezette veld was zonder meer dat van de Fiesta Sprint Cup Nederland en België. Daar verschenen niet minder dan twintig identieke wagens aan de start.

Jurgen Evers, teammanager van EJ Automotive zag zijn team groeien tot één van de leidende formaties in de merkencup. “Inderdaad, wij werken het seizoen met drie wagens af en in principe rijdt Kristoff Cox ook nog een selectie van enkele races met ons team. Wij kunnen nu bogen op enkele jaren ervaring en de tijd is rijp om de stap naar de top te zetten. We hebben drie jonge en sterke rijders en dit jaar gaat het om de knikkers. Ik ben dan ook niet helemaal tevreden met het eerste weekend, maar ik zag wel twee rijders, Milan en Nikodem die na een tegenslag zeer goed reageerden en van heel wat weerbaarheid blijk gaven. Onze derde man, Michelangelo, kende pech tijdens de trainingen en kon door een defecte krachtbron niet aan de races deelnemen. We zien hem echter terug in Spa voor een revanche van formaat.”

EJ Automotive - Ford Fiesta Sprint Cup

Milan De Laet sloot het weekend in de tweede race af met een eerste Belgisch podium algemeen en een tweede plaats in het Junior-klassement. In de eerste race liep het echter fout. “Ik raakte in een race-incident betrokken, dat naar mijn gevoelen niet geheel mijn verantwoordelijkheid was, maar de wedstrijdleiding gaf een gelijke straf aan mijn tegenstander en mij. In de tweede race werd ik derde in het Belgische klassement. Samen met de enkele punten van de eerste race, valt de schade dus zeker nog mee. Ik ben ook extra gemotiveerd voor Spa.”

Jurgen Evers had wel nog een kritische noot na het weekend. “Milan is ook in de tweede race bestraft. Net als een andere jonge rijder. En dat voor een onderling duel dat proper bleef en waar niemand raakte. Dit is autosport met identieke wagens of een merkencup. Hier moet viriel in kunnen geracet worden, zonder dat het ‘vuil’ wordt. Maar op deze manier, verdwijnt het aantrekkelijke van de autosport en dat is jammer.”

EJ Automotive - Circuit Zandvoort

Afspraak op 5 en 6 juni in Spa-Francorchamps voor de derde en vierde wedstrijd van het seizoen.

(Persbericht en foto’s met dank aan EJ Automotive)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws