The Rally of Gods is terug in Lamia

De Griekse onverhard wedstrijd keert dit jaar terug op de kalender ter vervanging van Chili, het Zuid-Amerikaanse land heeft enorm geleden onder Covid-19 en de actuele situatie blijft grote zorgen baren.

Het is ondertussen officieel bekend gemaakt dat de uitvalsbasis voor ‘The Rally of Gods” Lamia is geworden. De proeven die gekend staan als heel erg ruw gaan verreden worden in de regio’s van Attica, Peloponnesos en Centraal Griekenland, deze laatste regio is de meest bergachtige. Twee niet onbelangrijke factoren die deze wedstrijd in het verleden loodzwaar maakten zijn de hoge temperaturen en het in overvloed aanwezige stof op de proeven, de verschuiving van juni naar september zal hier weinig verandering in brengen vrezen we.

De wedstrijd op zich werd voor het eerst gereden in 1951 onder de naam ELPA Rally, net als in 1952. Het was in 1953 dat de naam Acropolis Rally in het leven werd geroepen. Eind jaren 50 werd de rally opgenomen in het Europees Rally Kampioenschap en werd in 1973 één van de 13 wedstrijden voor het Wereldkampioenschap Rally. Die eerste wedstrijd in het WK werd trouwens gewonnen door een Frans-Belgisch team, onze landgenoot Christian Delferrier was tijdens deze editie copiloot van Jean-Luc Thérier in de Renault Alpine A110. Ze hadden toen 7 minuten voorsprong op Rauno Aaltonen in de Fiat 124 Abarth Rallye.


Colin McRae heeft de meeste overwinningen op zijn naam staan, vijf keer won de Schot, dit in 1996, 1998, 2000, 2001 en 2002. Zijn dichtste achtervolgers met drie overwinningen zijn Walter Röhrl, Miki Biasion, Carlos Sainz en Sébastien Loeb.

De wedstrijd staat gepland dit jaar van 9 tot en met 12 september.

Foto: McKlein/Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws