Sébastien Ogier houdt het hoofd koel, Fourmaux maakt indruk

Sébastien Ogier blijft na de tweede lus aan de leiding van een spannende wedstrijd in Kroatië, de Fransman verloor een aantal seconden door een lekke band maar deed vervolgens wat van hem verwacht werd: zorgen dat hij de leiding in handen bleef houden.

Sébastien Ogier
2021 FIA World Rally Championship / Round 03 / Rally Croatia / 22-25 April, 2021 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Elfyn Evans doet er alles aan om zijn tweede plaats te behouden voor Thierry Neuville en dat lukt hem voorlopig aardig. Het verschil tussen Evans en Neuville bedraagt 3.5s, het wordt morgen nog ongetwijfeld spannend. Willen Thierry en Martijn nog winnen dan dienen ze 10.4s goed te maken op de resterende vier proeven.

Die 10.4s verschil lijken niet onoverkomelijk gezien er nog twee keer een passage op de proef van Bliznec-Pila op het programma staat, goed voor 2 keer 25,2km. De bloemen zullen pas aan de meet uitgedeeld worden, zoveel is duidelijk.

Na het leiderstrio zien we op plaats vier een wat onzichtbare Ott Tänak die niet meteen in staat lijkt om zich te mengen in het gevecht voor het podium.

Maar wat te zeggen van Adrien Fourmaux en Renaud Jamoul die schitterende tijden rijden bij hun debuut in het World Rally Championship. Een oververdiende vijfde plaats met 54.3s voorsprong op zijn teamgenoot Gus Greensmith, deze laatste heeft nochtans heel wat meer ervaring in de Fiesta dan de Fransman.

Katsuta
2021 FIA World Rally Championship / Round 03 / Rally Croatia / 22-25 April, 2021 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

De Japanner Katsuta laat zich positief opmerken met twee keer een snelste tijd op de proef van Stojdraga-Gornja Vas.

Voorlopige stand

Foto: FB Adrien Fourmaux

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws