Toyota aan het woord deze morgen

De eerste lus zit erop vandaag in Kroatië en Sébastien Ogier heeft de leiding overgenomen van onze landgenoot. Thierry Neuville ging van start met een mix van de zachte en harde Pirelli band wat de verkeerde keuze bleek. De Toyota van Ogier was uitgerust met de harde optie voor het schoeisel en dat bleek te renderen. Neuville liet ook weten problemen te hebben met de remmen.

Op proef negen verloor Thierry 12s, op proef tien nogmaals 14.6s waardoor hij terug viel naar plaats drie. Elfyn Evans staat momenteel tweede en moet slechts 7s toegeven op zijn Franse teamgenoot, Neuville 19.6s. De top vijf wordt vervolledigd door Ott Tänak en een verrassende Adrien Fourmaux, genavigeerd door Renaud Jamoul. De Franse Ford rijder reed deze morgen vier vijfde tijden en een vierde tijd. (stand)

Schitterende snelste tijd voor de Japanner Takamoto Katsuta op proef tien, na 20,77 km was hij 3.4s sneller dan Sébastien Ogier.

Deze namiddag staan nogmaals dezelfde vier proeven te wachten, om 14u29 gaat men terug van start met Mali Lipovec.

Foto: Toyota GAZOO Racing Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws