Vandoorne op het podium na chaotische inhaalrace

Stoffel Vandoorne vertrok deze namiddag vanop de allerlaatste plaats op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Nochtans had hij zich eerder op de dag in de kwalificaties naar een nieuwe polepositie geknokt. Hij was 28 honderdste sneller dan regerend wereldkampioen Antonio Felix Da Costa. Een administratieve fout binnen Mercedes-Benz EQ, het team van Vandoorne, zorgde ervoor dat hij achteraan moest vertrekken.

Net voor de race van start ging, begon het te regenen en dat zorgde voor een gladde baan. Het maakte de inhaalrace van onze landgenoot er niet meteen makkelijker op, maar hij had er schijnbaar geen moeite mee. In een mum van tijd had hij zich opgewerkt naar een veertiende plaats. De regen zorgde ervoor dat de Safety car maar liefst vijfmaal op de baan moest komen. Toen Stoffel zelf ook even in de fout ging en door de grindbak moest leek het alsof de veertiende plaats het hoogst haalbare was.

Valencia (ESP), 22nd April – 25th April 2021. ABB FIA Formula E World Championship, Season 7, Valencia E-Prix, MINI Electric Pacesetter inspired by JCW, Safety Car.

Door de vele safety cars en de daarbij horende vermindering van energie vielen tegen het einde van de race de ene na de andere wagen stil door een lege batterij. Ook leider Da Costa viel stil op het einde waardoor de teamgenoot van Vandoorne, Nyck De Vries makkelijk naar zijn tweede zege van het seizoen kon rijden. Uiteindelijk eindigden maar twaalf rijders de volledige race. Stoffel Vandoorne had zijn batterij perfect gespaard en reed als vijfde over de streep, maar na nog twee diskwalificaties mocht de Belg als derde het podium op samen met winnaar Nyck De Vries en de Zwitser Nico Müller.

Door de podiumplaats springt Vandoorne naar een tweede plaats in het kampioenschap na zijn teamgenoot De Vries. Dit alles kan morgen alweer helemaal anders zijn. Dan staat namelijk al ronde 6 op het programma op circuit Ricardo Tormo in Valencia. Kwalificatie is er om 10:00 met de race rond 14:00.

Foto Stoffel Vandoorne (facebook SV)

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws