Thierry Neuville, vechten tot het einde

De verkeerde bandenkeuze tijdens de ochtendlus liet Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe zakken naar de derde plaats. Tijdens de tweede lus vochten ze terug met twee snelste tijden om uiteindelijk te stranden op een voorlopige derde plaats met een achterstand van 10,4s.

Neuville: “Na een bewogen ochtend, door een verkeerde bandenkeuze, deden we wat we konden om de verloren tijd te herstellen in de namiddag. De auto werkte zeker veel beter met de juiste banden en de tijden verbeterden ook. We hebben een behoorlijke run gehad, maar het is echt moeilijk om veel tijd in te halen. Helaas konden we maar op één van de etappes tijd winnen. Toch was het een probleemloze namiddag en is het goed om terug te vechten voor de overwinning. De druk is hoog, iedereen pusht hard en dat zal ook op de laatste dag zo blijven. Als ik wil winnen, moet ik wat meer doen. We moeten vanavond goed nadenken om te zien wat we kunnen vinden. Alles is nog mogelijk en elke dag zijn er genoeg verrassingen. Het is pas voorbij als het voorbij is, dus laten we ervoor gaan.”

Foto: Hyundai Motorsport Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws