Met drie op en over de limiet, Ogier wint

Niet Elfyn Evans maar Sébastien Ogier wint de wedstrijd in Kroatië na een bloedstollend einde. Drie teams streden voor iedere seconde en iedere meter in deze nieuwe wedstrijd. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe eindigden derde op 8.1s van de winnaar. Thierry: “Ik pushte heel hard, maar ging even rechtdoor en verloor drie seconden. We hebben ons best gedaan. Ik zat absoluut op de limiet van de auto en probeerde te genieten, en dat hebben we gedaan. Martijn deed het ook goed, het was niet gemakkelijk voor de bijrijder. Ik ben blij hier aan de finish te staan.”

Sébastien Ogier haalde alles uit de Toyota op de laatste proef. De Fransman maakte een foutje maar ook de Brit ging op het einde van de proef in de fout en verloor opnieuw een seconde waardoor hij de eerste plaats terug moest geven aan Ogier. Een ongelooflijk einde van deze wedstrijd, het verschil tussen beide bedraagt slechts 0.6s. Deze eerste en tweede plaats betekent ook een schitterend resultaat voor Toyota in het merkenkampioenschap.

Thierry Neuville
2021 FIA World Rally Championship Round 03, Croatia Rally 22-25 April 2021 Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, Hyundai i20 Coupe WRC Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Op plaats vier zien we de tweede Hyundai in handen van Ott Tänak, een ietwat kleurloze prestatie van de Est dit weekend. Ott: “Ik hou van het asfalt en ik geniet er altijd van. Maar dit weekend was ver weg van mijn comfortzone en helemaal niet leuk. Er is zeker werk aan de winkel.”

Grote teleurstelling bij Adrien Fourmaux dat de wedstrijd erop zit. Deze Fransman, genavigeerd door de Belg Renaud Jamoul, heeft er een topweekend opzitten. Hun eerste wedstrijd op topniveau eindigen met knappe tijden en een vijfde plaats algemeen, daar hadden ze voor willen tekenen op voorhand.

De grote vraag voor de komende uren is uiteraard of Sébastien Ogier nog sancties moet verwachten na zijn aanvaring met de plaatselijke politie. In de video lijkt het erop dat Ogier weg rijdt van de politie echter zou hij wel degelijk toestemming gehad hebben om te vertrekken naar de start van de volgende proef.

Klassement

Foto: Toyota Gazoo Racing Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws