19-jarige Esteban Muth met T3 Motorsport in DTM

Zeven weken voor de seizoensopener van de DTM op Monza (18-20 juni) breidt het deelnemersveld van de Deutsche Tourenwagen-Masters verder uit. Niet alleen komt er naast Audi, BMW, Mercedes-AMG, McLaren en Ferrari nu een zesde merk aan de start maar ook nog eens een landgenoot. Het in Dresden gevestigde team T3 Motorsport heeft de inzending afgelopen zaterdag ingediend en zal aan het kampioenschap deelnemen met een Lamborghini Huracán GT3 Evo, aan het stuur een jong talent uit Ukkel, de 19-jarige Esteban Muth.

Jens Feucht, teambaas van T3 Motorsport is in de wolken. “We hebben ons inderdaad afgelopen zaterdag ingeschreven. Mijn dank aan Lamborghini en onze aandeelhouders is dan ook groot want zij hebben hun vertrouwen in dit grote project gesteld en ondersteuren ons daar natuurlijk in. Wij zullen er bijgevolg dan ook alles aan doen om er voor te zorgen dat we successen kunnen boeken. “

Esteban Muth zette zijn eerste stappen in de autosport (karting) in 2010 en deed dit tot 2017. In 2018 schakelde hij een versnelling hoger, nam deel aan een manche van het Belgian Endurance Championship en startte hij in de Franse F4. In 2019 reed hij in de Japanse F3, Blancpain GT Series Endurance Cup (silver), de Formula Renault Eurocup en de Castrol Toyota Racing Series. Vorig jaar kwam Esteban uit in vier manches in de GT4 European Series (silver cup) in een Mercedes-AMG GT van het Belgische Selleslagh Racing Team en behaalde twee keer een podiumplaats.

Verder raakte vandaag ook bekend dat de traditionele race op de Norisring wordt verplaatst naar het najaar en dat is dan weer het gevolg van de pandemie. Na de seizoensopener op Monza (18-20 juni) stond de Norisring oorspronkelijk gepland als de tweede ronde (2-4 juli) op de DTM-kalender, gevolgd door DEKRA Lausitzring (23-25 juli). Frederic Elsner van organisator ITR liet weten dat de race op de Norisring sowieso op de kalender blijft en dat men alles in het werk zal stellen om de geplande acht races te laten doorgaan.

(foto met dank aan Esteban Muth racing – facebook)

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws