Debutant Team WRT maakt indruk tijdens proloog

Het nieuwe WEC-seizoen gaat deze week van start met de 6 Uur van Spa-Francorchamps. In het begin van de week was er op het circuit Spa-Francorchamps al een proloog. De verschillende teams, waaronder Team WRT, konden tijdens die tweedaagse hun wagen testen en vele rondjes op het circuit rijden.

Team WRT maakt in 2021 zijn debuut in het WEC. De Nederlander Robin Frijns, de Oostenrijker Ferdinand Habsburg en de Fransman Charles Milesi zullen achter het stuur van de wagen zitten. Het team zal uitkomen in de LMP2-klasse.

Tijdens de vier oefensessies maakten ze indruk met hun snelheid. Tijdens de eerste sessie waren ze goed voor een zesde rondetijd (2:06.262) op meer dan één seconde van United Autosports die de snelste tijd neerzetten. Team WRT had veel opgestoken tijdens die sessie, want een paar uur later tijdens de tweede oefensessie zetten ze de derde tijd (2:05.043) neer. Op ruim twee tienden van United Autosports die opnieuw de snelsten waren. Een dag later was de namiddagsessie opnieuw hun beste sessie met een derde tijd (2:06.125). In de voormiddag zetten ze de achtste tijd neer.

Ook in de LMP2-klasse kwam Stoffel Vandoorne in actie. Hij reed voor de #28 van Jota rondjes in Spa-Francorchamps. Hun proloog verliep wisselvallig met een crash tijdens de tweede oefensessie. Tijdens de vierde sessie konden ze veel ronden afleggen met uiteindelijk een zesde tijd (2:06.618) in de LMP2-klasse.

TOYOTA GAZOO Racing - Proloog WEC - Spa-Francorchamps - Team WRT

Tijdens de proloog was er ook een primeur: voor het eerst in de geschiedenis van het WEC kwamen hypercars in actie. TOYOTA GAZOO Racing (twee auto’s) en Alpine Elf Matmut (één auto) zorgden mee voor de primeur. Tijdens de eerste oefensessie waren de LMP2-wagens nog sneller, maar tijdens de laatste oefensessie zaten de drie wagens in de top vier met de #8 van TOYOTA als snelste (2:04.669).

Tussen 29 april en 1 mei staat de eerste manche van het WEC-seizoen op het programma. De eerste dag is er al een vrije training. Op 30 april zijn er de tweede en derde vrije training en de kwalificaties. De race staat op 1 mei op het programma.

(Foto’s met dank aan Team WRT (Facebook) en TOYOTA GAZOO Racing (Facebook))

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws