Yann Ehrlacher: “Een race in de VW Fun Cup is altijd een toffe ervaring”

Het peloton van de VW Fun Cup powered by Hankook kan niet alle dagen pronken met een winnaar van een wereldbeker. Yann Ehrlacher, vorig jaar bekroond in het FIA WTCR, zeg maar de wereldbeker voor toerismewagens, zorgt voor een grote naam op de deelnemerslijst van het Franco Fun Festival op 8 en 9 mei. De Fransman maakt er zijn terugkeer aan het stuur van de amusante Racekever.

“Weet je, ik ben gepassioneerd door autosport en ik beleef enorm veel plezier door aan wedstrijden deel te nemen”, aldus de 24-jarige Elzasser met de typerende glimlach. “Toen Pierre-Yves Corthals en DDK me hebben voorgesteld om opnieuw deel uit te maken van de VW Fun Cup, heb ik dus niet getwijfeld. Ik weet nu al dat het een leuke ervaring wordt!”

Eens te meer zal de fabrieksrijder van het Chinese Lynk & Co in WTCR de kleuren verdedigen van de #421 Mega by DDK. Wie zich de eerste ervaring van de neef van Yvan Muller in de VW Fun Cup herinnert, weet dat Yann perfect overweg kan met de bolide. “Opgepast, de auto mag dan wel minder dan 200 pk hebben, het is een hele opgave om de specialisten uit de discipline te volgen”, benadrukt hij. “Het zal opnieuw wennen worden. Mijn seizoen begint dit jaar erg laat, en dus wordt het mijn eerste circuitrace van 2021. Ik sta te popelen. Competitieritme opdoen vormt een goede training alvorens mijn titel in het WTCR te verdedigen.”

Voor Yann wordt het ook een nieuwe ontmoeting met het Circuit de Spa-Francorchamps, door velen beschouwd als het mooiste circuit ter wereld. “Bizar genoeg heb ik veel meer met een VW Fun Cup in Spa gereden dan met eender welke andere wagen”, lacht hij. “Verder waren er nog twee ELMS-races in LMP3 en enkele wedstrijden met de Mitjet, maar het WTCR komt jammer genoeg niet naar de Ardennen. Ik zal er dus zoveel mogelijk van genieten!”

De #421 Mega by DDK wordt vanzelfsprekend in het oog gehouden wanneer het licht op groen gaat. Aan de zijde van Yann Ehrlacher vinden we immers ook de immer veelzijdige Olivier Cartelle, even snel op circuit als op rallywegen, Claude Pirson en ex-WTCC-rijder Pierre-Yves Corthals. “Het is super dat Yann ons voor deze race komt versterken”, klinkt het bij een enthousiaste Pilou, die racete met Cathy Muller (de moeder van Yann) als teammanager tijdens het WK voor toeriswagens in 2008 bij Exagon.

“Jammer genoeg staat zijn WTCR-programma hem niet toe om de 25 Hours te betwisten. Maar tijdens het Franco Fun Festival hopen we opnieuw voor het podium te strijden, aangezien we in 2019 de tweede plaats verloren na een aanrijding in de slotfase. Voor het hoogtepunt van het seizoen kunnen we rekenen op andere getalenteerde rijders, onder wie Vincent Radermecker die aan onze zijde zal strijden. Maar eerst concentreren we ons op de wedstrijd van acht uur. Meer dan ooit wil Mega tonen hoe… mega ze zijn in de VW Fun Cup!”

Op zaterdag 8 mei staan van 15.20 uur tot 17.20 uur twee uur kwalificaties op het programma. Op zondag wordt om 9.55 uur de start gegeven voor een wedstrijd van acht uur, de tweede afspraak van de VW Fun Cup powered by Hankook.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws